Skakalke na Ljubnem ponovile lanskoletni uspeh z 2. mestom

Skakalke na Ljubnem ponovile lanskoletni uspeh z 2. mestom

22.02.2020

Na Ljubnem ob Savinji so danes v lepem sončnem vremenu organizatorji izpeljali lepo ekipno tekmo, drugo v tej sezoni, ki so jo s stopničkami začinile naše smučarke skakalke.

Pred 8000 gledalci na Ljubnem ob Savinji je danes v krasnem sončnem vremenu potekala druga ekipna tekma smučark skakalk v tej sezoni in hkrati tudi zadnja. Slovenske barve so zastopale Nika Križnar, Špela Rogelj, Katra Komar in Ema Klinec. Križnarjeva je odlično odprla tekmo z 92 metri in zanesljivm vodstvom naših pred Norvežankami.

Vodstvo naših je nato še povečala Rogljeva z 89 metri, žal je malce slabše skočila Komarjeva, ki po pristanku pri 83.5 metrih ni bila zadovoljna, naše pa so padle za Avstrijke, a zaostanek je bil le 4 desetinke točke. Sledil je še en odličen skok v režiji Klinčeve, 88.5 metrov pa je naše po prvi seriji postavilo na prvo mesto s skupno 487,6 točkami.

Drugo mesto so zasedale Avstrijke s 477,0 točkami, tretje pa Norvežanke, ki so zbrale 468,8 točk.

Finalno serijo je Križnarjeva odprla z novim odličnim skokom, dolgim 94 metrov, kar je naše še utrdilo v vodstvu po petih skupinah. Rogljeva je v finalu izgubia nekaj točk v primerjavi z Avstrijko Marito Kramer, žal je nato Komarjeva izgubila še nekaj točk in po sedmih skokih so bile naše na drugem mestu za Avstrijkami. Finalni skok dneva je Klinčevi dobro uspel, pristala je pri 89 metrih, žal pa to ni bilo dovolj za 88.5 metrov Chiare Hölzl, ki je s tem potrdila zmago Avstrijk. Slednje so zbrale 1008,7 točk, naše pa 1005,1 točk, tretje mesto so osvojile Norvežanke z 960,2 točkami.

Veselje naših skakalk po doskoku Eme Klinec v finalni seriji © GEPA

Po tekmi je naša najboljša danes, Križnarjeva povedala: "Danes sem opravila dva vrhunska skoka, nastopila sem kot prva in moram reči, da je bila to dobra taktika s strani trenerja. Poizkusla sem se odrezati kot se najbolje lahko. Moram reči, da mi je uspelo kar v redu, predvsem finalni skok. Bil je bolj sproščen, potrebujem le še boljši pristanek." Zadovoljna je bila razumljivo tudi Rogljeva: "Naredila sem dva izmed boljših skokov v tej sezoni, če ne celo najboljša. S tem sem zadovljna. Ko si tako blizu zmage je malo grenkega priokusa, a na začetku sploh nismo pričakovale, da bomo sploh lahko tako blizu Avstrijkam."

Prvih stopničk v karieri se je razveselila mlada Komarjeva: "To je zelo poseben občutek, še na domačem ternu, kjer je bilo tudi zelo lepo vzdušje," svoje je dodala še Klinčeva, ki je bila lani poškodovana: "Morda se sliši smešno, a tiste občutke od lani sem prinesla nazaj na Ljubno. Takrat sem rekla, da se počutim, kot da sem z njimi. Še na zaletni rampi sem imela tiste emocije in ko greš s takim elanom je vse skupaj veliko bolj enostavno, vse te kar ponese. Hvala organizatorjem, ker smo že v torek lahko skakali. To je bila zagotovo prednost in tudi zato smo lahko prišle tako blizu Avstrijkam. Res super tekma."

Takole je trener Zoran Zupančič povzel vse skupaj: "V planu so bile stopničke, boj s petimi ostalimi državami. Predhodno smo planirali, da so Avstrijke absolutne favoritinje, a danes so naše punce pokazale izredno delo, eksplodirale so. To je tisto, kar se na ekipnih tekmah mora zgoditi, drugače je boj za stopničke skoraj nemogoč. Danes nam je za zmago zmanjkala res malenkost."

Jutri bo pod Rajhovko na sporedu še posamična tekma, pred katero bodo na sporedu kvalifikacije tudi z devetimi slovenskimi skakalkami. Kvalifikacije se bodo začele ob 10. uri.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.