Za Silvestrski spektakel na Ljubnem prijavljenih več kot 80 tekmovalk iz 19 držav

Za Silvestrski spektakel na Ljubnem prijavljenih več kot 80 tekmovalk iz 19 držav

17.12.2021

Ljubno ob Savinji je do sedaj izpeljalo 10 tekem FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske ins ponosom lahko trdimo, da je mednarodna javnost navdušena nad organizacijo, obiskanostjo in gledanostjo tekem. Zato smo letos pristopili in prepričljivo zmagali v kandidaturi za silvestrsko turnejo.

 

Prvič v zgodovini, se bodo tekmovalke pomerile na Silvestrski turneji, ki bo potekala na Ljubnem ob Savinji od 30.12.2021 – 1.1.2022.

Obe posamični tekmi FIS svetovnega pokala bosta šteli v posebnem točkovanju za prestižno nagrado, ki bo podeljena zmagovalki. V prihodnji sezoni, se bo z dvema tekmama turneji pridružilo tudi prizorišče v avstrijskem Beljaku. Tako kot se moškim na novoletni turneji štirih skakalnic svet vrti okoli zlatega orla, se bo ženskam v novoletnem času zavrtel okoli novega tekmovalnega koncepta s pokalom v podobi zlate sove. Novo dobo bo zaznamovala nova podoba. Sova je neustrašna, spretna, tiha, nežna, fotogenična in simpatična letalka, pogosta v Sloveniji in predalpskem prostoru.

Za nastop na turneji se bo v kvalifikacijah pomerilo več kot 80 tekmovalk iz 19 držav, kar je rekordno število gleda na vsa pretekla leta.

Žal bodo tekmovanja zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje okužb s Covid 19 potekala brez gledalcev, a zato z neposrednim prenosom na TVSLO2 in po vsem svetu.

Program

četrtek, 30. december
14:30 Uradni trening
16:30 Kvalifikacije

petek, 31. december
15:15 Poskusna serija
16:30 Tekma (sistem na izpadanje - KO)

sobota, 1. januar
9:45 Poskusna serija
10:45 Kvalifikacije
16:00 Tekma (sistem na izpadanje - KO)

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.