Peter Prevc svetovni prvak v poletih!

Peter Prevc svetovni prvak v poletih!

16.01.2016

Vremenska napoved izpred nekaj dni za avstrijsko-štajersko na srečo ni obveljala in vreme je danes dopuščalo izvedbo drugega dne svetovnega prvenstva v poletih. Po prvem dnevu je bil Peter Prevc 2., Robert Kranjec 8., Anže Lanišek 9. in Jurij Tepeš 10. Vodil je Norvežan Kenneth Gangnes.

244 metrov za polet na vrh
V tretji tekmovalni seriji je žirija imela nekaj težav z vetrom in snegom v naletni smučini, a po nekaj premorih, je serijo vendarle izpeljala do konca. Za nas je postalo zanimivo ob začetku elitne deseterice prvega dne. Jurij Tepeš je poletel do 220 metrov in na koncu pridobil eno mesto pred finalno serijo. Mladi Anže Lanišek je z 204.5 metri znova preletel dvestotico, a to ga je po lestvici potisnilo malce nazaj, na 12. mesto. Robert Kranjec z 210 metri prav tako ni prehitel Tepeša, zadnjo serijo je tako dočakal na 10. mestu. Vsi naši so zaostali za super poletom Richarda Freitaga, ki je poletel do 231 metrov.

Peter Prevc svetovni prvak v poletih!

Zadnji poleti v tretji seriji so bili poglavje zase. Najprej je mladi Johan Andre Forfang poletel do 240 metrov, pri tem pa padel, a takoj vstal in zmagoslavno dvignil roke. Za njim je Stefan Kraft poletel do 226.5 metrov in obrdžal tretje mesto. Nato pa nov nor polet Petra Prevca. Fantastičen polet se je končal pri novem rekordu naprave, pri 244 metrov! Zdelo se je nemogoče, da kdo sploh varno pristane pri tej daljavi, saj je čez noč zapadlo nekaj novega snega, ki pa ga organizatorji niso odstranili in je bilo doskočišče videti vse prej kot varno. Na fenomenaln polet je Kenneth Gangnes odgovoril z 238.5 metri z enega naleta nižje, kar je bilo dovolj za 3,3 točke zaostanka za Slovencem po treh serijah tekmovanja.

 

Finale odpadel, Prevc prvak!

Finalna serija je bila najprej prestavljena za 15 minut zaradi vedno bolj neugodnih vetrovnih razmer. Po preteku tega časa pa je žirija sporočila, da finalna serija odpade in veselje v slovenskem taboru je bilo tu! Peter Prevc je postal svetovni prvak v poletih! S tem je osvojil drugo medaljo na svetovnih prvenstvih v poletih, v Harrachovu je bil pred dvema letoma bronast. Po Robertu Kranjcu leta 2012 je Peter Prevc drugi Slovenec z naslovom svetovnega prvaka!

Jutri bo na Kulmu na sporedu še ekipna preizkušnja.

Vir: http://www.sloski.si/

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.