Ema Klinec in Maja Vtič znova med deseterico

Ema Klinec in Maja Vtič znova med deseterico

31.01.2016

Napovedi vremenoslovcev so se za nemški Oberstdorf uresničile, saj je skakalke na tekmi svetovnega pokala pričakalo močno deževje. Program tekmovanja sicer ni bil ogrožen, a je na trenutke pihal premočan veter, zaradi česar se je vse skupaj nekoliko zavleklo. Sprva so se skakalke pomerile v kvalifikacijah, kjer je vsa slovenska ekipa uspešno napredovala na glavno tekmovanja, iz tam pa prav tako vse v finalno serijo.

Zmago je tokrat znova slavila Japonka Sara Takanashi (102,5; 97,0), ki je bila na svetovnem pokalu najboljša že 38. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (98,0; 98,0) na drugem in Norvežanka Maren Lundby na tretjem mestu.

Slovenijo je znova najbolje zastopala Ema Klinec (97,0; 98,0), ki je po ″prvem polčasu″ zasedala peto mesto, na koncu pa je bila četrta. Za stopničkami je zaostala za 0,9 točke. ″Poskusni skok je bil lep, malenkost bi lahko s hitrostjo sicer še nekoliko bolj zapeljala, da bi me v drugem delu bolj obrnilo. To sem v prvi seriji sicer naredila, a sem na kameri spodaj videla, da sem bila morda nekoliko prezgodnja. Tehnika se mi je zdela lepa. V drugo sem hotela v počepu še bolj popustiti, da bi bolj čutila noge. V oba skoka se je prikradla manjša napaka, ampak je rezutat še vedno odličen, zato sem zadovoljna. Zelo prav mi je prišlo, da smo pred zimsko sezono trenirali tukaj na ledeni smučini. Skakalnico sem dobro poznala, saj smo opravili tri dnevne priprave. Če pridem na novo skakalnico, se na treningu še nekaj lovim, ampak se za tekmo zberem in občutke iz treninga popravim. Gledam naprej proti novim tekmah,″ je po tekmi menila Ema Klinec. Maja Vtič (95,0; 98,0) uspešno nadaljuje z zbiranjem točk in ohranjanjem tretjega mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tekmo v Oberstdorfu pa je danes končala na visokem šestem mestu. Po tekmi je 28-letnica dejala: ″Z rezultatom sem zadovoljna, nisem pa zadovoljna s skoki. Delala sem napake. Rezultat je vredu. Mi je pa žal, da nisem naredila boljših skokov, ker bi lahko bila dosti višje. Priprava ob dežju ni nič drugačna kot običajno, le nekoliko več dela smo imeli zaradi tega. Potrebno je bilo paziti, da si bil čim bolj suh, tako na vrhu kot na koncu. Razmere so bile za vse iste. Poskusili smo se čim bolj prilagoditi. Na skupni seštevek svetovnega pokala se na oziram veliko, pogledam točke. Vem, da bo za tretje mesto boj do konca. Trenutno ne gledam na skupni seštevek, temveč raje na posamično tekmo.″

Špela Rogelj (95,0; 93,0) je bila 13., Eva Logar (92,0; 88,0) 16., Urša Bogataj (96,5; 95,0) 17. in Katja Požun (81,5; 84,0) 26.

″Veseli smo ekipnega uspeha. Ni bilo sicer stopničk, saj smo na to tudi pripravljeni. Več deklet je sposobnih skočiti na zmagovalni oder. Danes se nam niso izšle, bomo pa delali lepo naprej. Stati na dežju ni prijetno, vendar je to naš poklic, posel. Nam je sicer lažje kot dekletom, ki so samo v dresu. Če smo poplačani z rezultati, nam je vseeno, če smo mokri do kože. V Oslu ne bo nastopila le Eva Logar, ker ni uvrščena med najboljših trideset v skupnem seštevku. Katja se je danes toliko 'pomatrala', da je ostala med trideseterico. Potuje tudi Ema, saj z nami ostaja še ta teden v Hinzenbachu, nato pa gre v ponedeljek na olimpiado mladih.″ je po tekmi dejal glavni trener Stane Baloh.

Svetovni pokal se bo v četrtek nadaljeval v norveškem Oslu, kjer bo na letošnji edini tekmi na veliki skakalnici nastopilo le najboljših 30 skakalk v svetovnem pokalu. Slovenijo tako ne bo zastopala le Eva Logar.

Vir: www.sloski.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.