SBERBANK INTERVJU - Ema Klinec

SBERBANK INTERVJU - Ema Klinec

26.01.2017

Tokrat smo se v Sberbank intervjuju pogovarjali z dobitnico štirih odličji na tekmah svetovnega pokala in letos našo najuspešnejšo smučarsko skakalko Emo Klinec, ki kljub šele 19. letom razmišlja zelo odraslo, obožuje rolanje, igranje nogometa in vožnjo z downhill kolesom, letos pa bo prvič nastopila na domači tekmi v Ljubnem. Uživajte v branju!

1) Ema, za vami je odlično drugo mesto v Oberstdorfu ter izjemno četrto mesto v Sapporu. Kako ste zadovoljni z dosedanjim potekom sezone, čemu pripisujete takšne uspehe?

S potekom sezone sem zadovoljna. Skoki so na višjem nivoju kot lani. S tem mislim konstantnost, na kateri lahko iščem vrhunske skoke. Dosedanji uspehi so rezultat trdega dela skozi mojo celotno športno pot. Iz leta v leto se učim in nabiram izkušnje.

2) Čemu ste tekom priprav posvečali največ pozornosti in zakaj?

Tekom priprav sem največ pozornosti posvetila položaju na zaletni smučini, v katerem sem imela in imam glede na svoje sposobnosti še rezerve. Položaj na zaletu je osnova za dober skok in večino skoka se zgodi, prav takrat ko se skakalec pelje po smučini.

3) Trenutno se nahajate na 6. mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. S kakšno končno uvrstitvijo boste zadovoljni? 

Glede na to, da bom zaradi Mladinskega svetovnega prvenstva v Ameriki izpustila 4 tekme svetovnega pokala, se s končno uvrstitvijo ne obremenjujem. Potrebno se je osredotočiti na vsako tekmo posebej in ne gledati preveč naprej. Šele po koncu sezone bom lahko pošteno ocenila kako zadovoljna sem.

4) Pred vami je svetovno nordijsko prvenstvo v Lahtiju. Kaj vam pomeni nastop na tako velikem tekmovanju in kaj pričakujete od prvenstva?

Svetovno prvenstvo v Lahtiju bo eden izmed vrhuncev sezone. Sama bom na tako pomembnem tekmovanju nastopila prvič, kar mi veliko pomeni. Od prvenstva ne pričakujem nič več oz. manj kot od ostalih tekem svetovnega pokala.
 
5) Katere tekme v sezoni se najbolj veselite in zakaj?

Najbolj se veselim tekme svetovnega pokala na Ljubnem, kjer se vedno znova nabere veliko navijačev. To bo moj prvi nastop pred domačimi gledalci, zato bosta tekmi zame še toliko bolj posebni.

6) Katera skakalnica vam je najmanj pri srcu in zakaj?

To je težko vprašanje. Po navadi imamo skakalci najljubše skakalnice in to so večkrat tiste, na katerih smo dosegli najboljše rezultate. Če moram izpostaviti, bi verjetno z manjšim veseljem ponovno skočila v Predazzu, kjer sem si januarja 2014 poškodovala križno vez v kolenu.


7) Koliko znaša vaš osebni rekord in na kateri skakalnici? Kako se spominjate tega skoka?

Moj osebni rekord znaša 137 metrov. To je bilo v Planici, letos, na treningu pred Japonsko. Skoka se dobro spominjam, saj mi je uspel super skok.

8) Kakšno je vaše mnenje glede odločitve FIS, da dekleta (še) ne smete skakati na velikankah?

O tem ne rada govorim. Mislim, da imajo svoje razloge, ki jih sama ne poznam in se s tem ne obremenjujem. Moja naloga je, da svoje skoke nadgrajujem in strmim k temu, da sem iz sezone v sezono boljša.

9) Ste imeli oziroma ali še imate kakšno vzornico/vzornika med skakalkami/skakalci?

Že vrsto let je in ostaja moja športna vzornica nekdanja smučarska tekačica Petra Majdič. Že kot otrok sem spremljala njene uspehe in predvsem osebnost, ki me navdihuje še danes. Petra je bila športnica v polnem pomenu besede.

10) Kaj Ema počne v prostem času, kadar ne skače? (kakšen hobi, drug šport?) 

V prostem času se rada zamotim z dobro knjigo, sicer pa uživam v sprehodih v naravi, igranju nogometa in rolanju.

11) Peter si je v Sberbank reklami z Ide@l MaseterCard kartico omislil motorne sani. Kaj bi si v podobni reklami privoščila Ema?

Prvo na kar sem pomislila je bilo kolo za downhill.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.