Na drugi tekmi dve naši med petnajsterico, Takanašijeva le dočakala jubilejno zmago

Na drugi tekmi dve naši med petnajsterico, Takanašijeva le dočakala jubilejno zmago

29.01.2017

V romunskem Rasnovu so se smučarke skakalke pomerile še za druge točke svetovega pokala v tej sezoni. Na štartu so bile tudi tokrat štiri Slovenke, točke pa so znova osvojile tri.

Ker v Romuniji ni veliko skakalk, le 41, tudi pred drugo tekmo svetovnega pokala deklet ni bilo potrebno izvesti kvalifikacijske serije. Žal se tudi tokrat račun v lovu za točkami ni izšel Evi Logar, ki je po dobrem poizkusnem skoku na tekmi skoila 79.5 metrov in z 81,3 točkami osvojila 34. mesto. S 83 metri in 91,6 točkami je v finale zanesljivo znova skočila Urša Bogataj, s tri metre daljšim skokom in 97,8 točkami je bila še osem mest višje Špela Rogelj, ki je zasedala 15. mesto. To je bil tudi najboljši rezultat naših po prvi seriji, saj se Maji Vtič skok s 85 metri ni najbolj posrečil, s 94,9 točkami pa je bila na 17. mestu. Vodila je včerajšnja zmagovalka Maren Lundby s prednostjo 3,4 točke pred Saro Takanaši in 5,4 točk pred Danielo Iraschko-Stolz.

50. zmaga Sare Takanaši

V finalni seriji je Bogatajeva izgubila pet mest s skokom dolgim 79.5 metrov in je drugo tekmo končala na 28. mestu. Vtičeva je napadla z 88 metri, 200,3 točke pa so bile danes dovolj za končno 14. mesto. Končala je tik pred Rogljevo, ki je s 85 metri zadržala 15. mesto, zbrala pa je 194,9 točk. Prve tri tekmovalke so bile danes razred zase, v finalu se je malce premešal le vrstni red. Iraschko-Stolzeva je po dolgem času stopila na oder za zmagovalke s tretjim mestom, na najvišjo stopničko pa je po petih neuspelih poizkusih znova skočila Takanašijeva, ki je s 97.5 metri postavila daljavo dneva. Lundbyjeva je s 93 metri skupno zaostala za 5,4 točke in Japonka se je vendarle razveselila 50. zmage v svetovnem pokalu, ki jo je čakala skoraj tri tedne.

Če je bila Japonka po dolgem času židane volje, je bilo danes v slovenskem taboru drugačno razpoloženje, kar je povedal tudi glavni trener Sten Baloh: "Pričakoval sem, da bomo, glede na včeraj, kaj dodali, a ni šlo. Izgleda, da je želja, ki vem da je in pri dekletih in pri nama s Primožem, prevelika. Tudi volja je. Na tekmi se nam pojavljajo tiste napake, ki jih odpravljamo na treningu. Ta krč je malo prevelik, da bi se punce sprostile in odletele s te mize. Maja je drugi skok naredila boljši, vidi pa se, da jo premalo odnese z mize. Špela se želi prebiti višje med deset, a se kar vrti tam do 15. mesta. Urša je bila bolj sproščena, a ko pride tekma, jo malo zmanjka. Eva pa je spet presenetila v najbolj negativno smer, ko se ni uvrstila v finale. To je za danes vse, gremo naprej, naslednji teden je Hinzenbach in nova borba."

Svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta se torej prihodnji konec tedna nadaljuje v avstrijskem Hinzenbachu, nato pa se bo karavana že ustavila na našem Ljubnem ob Savinji. Slovenska ekipa v Avstriji utegne ostati nespremenjena, morda se četverici, ki je tekmovala v Romuniji, pridruži Katja Požun, če ji bodo zdravniki prižgali zeleno luč. V torek bo reprezentanca, če bo vreme to dovoljevalo, trenirala na Ljubnem ob Savinji.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.