Skakalni ekipi pred odhodom v Azijo in tekmama na Ljubnem

Skakalni ekipi pred odhodom v Azijo in tekmama na Ljubnem

06.02.2017

Predstavnik Mercatorja, Iztok Verdnik

Najprej bi rad čestital fantom in dekletom za odličen vikend. Seveda si želim, da bi bili tudi naslednji podobno uspešni. Današnjo priložnost izkoriščamo za aktivnost, ki se formalno začne 9. Februarja, gre za že znano akcijo "Skočite v Mercator, podprite skakalce." Gre za aktivnost s katero letos želimo storiti vsaj dvoje; z nakupom izdelkov v kategoriji "Radi imamo domače" bo vsak doniral sredstva za skakalne ekipe, torej za sloveski podmladek, za klube po celi Sloveniji. Glavna nagrada letos je še bolj zanimiva in to je kombi, ki bo, verjamem, prav prišel vsakemu izmed klubov. Tu je še nekaj denarnih nagrad, za to, da bodo klubi svoje aktivnosti lahko peljali naprej. Po drugi strani pa si želimo, da vsi proizvajalci vlagajo v majhne dobavitelje, kmetije, ki zelo veliko vlagajo v odlične izdelke in s tem seveda podpremo prodajo izdelkov. Prepričan sem, da bomo naredili vsaj dve dobri stvari hkrati. Upam, da boste vsi skočili v Mercator in podprli skakalce.

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič

Lep vikend je za nami, od Amerike preko Evrope do Azije smo imeli tekmovalce in tekmovalke, ki so stali na odrih za zmagovalce na številkah 1, 2 in 3. Če povem drugače, imamo svetovne prvake, svetovne podprvakinje in tretje mesto v poletih. Človek si samo želi, da bi se ti vikendi enostavno ponavljali do Planice. Danes bi še posebaj rad razglasil, da gre tu za tekmovalke in tekmovalce, ki so širši javnosti neznani. Mi, ki se vsak dan ukvarjamo s skoki in nordijsko kombinacijo, ta imena poznamo in vemo, da so to temelj piramire, da so to tekmovalci, ki prihajajo iz piramidnega sistema, ki smo ga postavili. Prihajajo iz Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju, prihajajo iz rok naših trenerjev v Državnem panožnem nordijskem centru v Kranju, ki jih vzgajajo v tako dobre skakalke in skakalce, kot so. Iz tega gnezda je tudi najmlajši orlič Domen, ki je konec prejšnjega tedna doživel uspešen letalni krst. Rad bi se zahvalil vsem strokovnjakom, ki delajo s temi fanti in dekleti, zahvalil bi se vsem profesorjem in profesoricam Gimnazije Franceta Prešerna, ki ne samo da spremmljajo njihove uspehe, ampak jih tudi vzgajajo, zato, da bodo po koncu šolanja imeli tudi ustrezno izobrazbo. Drugega mi ne preostane, kot da povem, da je pred nami še težko obdobje. V Sapporu smo že imeli »državno prvenstvo«, kot se nekateri spomnite, čaka nas skandinavska turneje in konec tedna tekmi deklet na Ljubnem, potem pa se že približujemo Planici in nacionalnemu prazniku. Za vse rezultate v tem tednu vsem iskrene čestitke! Hvala pa tudi Mercatorju za današnjo gostuljubnost in za gostoljubnost od šestega meseca do marca. Zopet je prevzel nase veliko odgovornost, da skupaj poskrbimo za popularizacijo skokov, da bo gnezdo čim večje in bodo tudi uspehi v prihodnje čim večji.

Direktor Smučarske zveze Slovenije, Jožko Križan

Najprej zahvala Mercatorju za prijetno druženje danes. Vedno se potrudijo, da so druženja malce drugačna kot ostala. Posebna zahvala pa temu, da res čutijo skoke. Že drugo leto je v pripravi in bo kmalu izvedena akcija, ki je namenjena klubom, kjer se vgajajo orlice in orli in to pomeni, da se na vseh ravneh, tudi na poslovni, prinaša nek učinek. To, da se danes družimo skupaj s puncami in fanti pomeni, da so pred nami vrhunci sezone. Pred nami je Ljubno, ki verjamem, da bo s to energijo Ljubencev, organizatorjev, želim jim samo prijetno vreme, ostalo že tako ali tako imajo, da bo to dodalo puncam še dodatno energijo za še kakšno višjo uvrstitev. Fantje gredo po tem vikendu na daljni vzhod, potem sledi svetovno prvenstvo. Verjamem, da še bodo skakali na zmagovalni oder in da bodo prikazali najboljše predstave tudi na svetovnem prvenstvu in kasneje. Vsem skupaj pa želim, da podpremo akcijo "Skočite v Mercator in podprite skakalce."

Župan Ljubnega ob Savinji, Franjo Naroločnik

Tako kot se tekmovalci in tekmovalke zavedajo, kaj vse je potrebno vložiti v njihove rezultate, se tudi mi zavedamo kaj vse vlagamo v osnovno infrastrukturo, brez katere zagotovo ne bi bilo uspehov na mednarodnem nivoju. Pri nas je vse pripravljeno, čakamo še malenkost lepše vreme, ki še pride. Osnovna infrastruktura je pripravljena za veliko skupino prostovoljcev, ki dnevno skrbijo, da je vse v pravi formi. Vse vabim, da se nam pridružite, dekletom pa seveda želim največ uspeha na Ljubnem.

Predsednik OK Ljublno, Rajko Pintar

Začel bi z nekaj besedami o lanskoletni tekmi na Ljubnem. MMC je kmalu po novem letu objavil listo stotih najpomembnejših dogodkov v preteklem letu na svetu. Med te dogodke je uvrstil tudi ljubensko tekmo, ker je to edinstvena sobota, saj je Slovenija osvjojila kar tri zmage v enem dnevu. To so dosegli Maja, Peter in Filip. Zmaga Maje je bila dosežena na Ljubnem ob izjemnem obisku in huronskem navijanju in zagotavljamo, da bo tudi letos tako. Prodaja kart teče zelo dobro, napovedanih je tudi večje število avtobusov naših navijaških klubov naših skakalk. Povedati pa moram tudi to, da imamo že zdaj zelo dobre prijave. Videli ste, da je bilo na zadnjih tekmah komaj 40 tekmovalk, mi pa imamo do danes že 56 prijavljenih tekmovalk iz 16 držav. S tem je tudi doseženo najvišje število na tekmah na Ljubnem. Vabim vas vse skupaj, da se udeležite tekme na Ljubnem! Dobrodošli na Ljubnem, kjer se nadejamo podobnih uspehov kot v lanskem letu!

Sten Baloh, glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance

Ekipa za Ljubno je sledeča. Maja Vtič, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Eva Logar. Iz Amerike se vrača Nika Križnar, ki pa ne bo skakala na Ljubnem, saj se bo skupaj z Jernejo Brecl udeležila iger mladih v turškem Erzurumu. Pridruži pa se nam Ema Klinec, mladinska svetovna podprvakinja. Mislim, da je prav, da mladinke tekmujejo na svojih tekmah. Žal se nam je tik pred Rasnovim pripetila nevšečnost s Katjo Požun, ki ima poškodovan hrbet in zdravniki svetujejo, da do konca letošnje sezone počiva.Upali smo na drugačen scenarij, a bolečine so žal prehude. Virozo so punce v glavnem pozdravile, jaz jo še nisem, a jaz ne skačem in bom že zdržal. Dobro pa je, da so punce vedno boljše. Veliko časa nimamo, računali smo, da bi jutri trenirali na Ljubnem, a glede na to, da je dež, bomo edini trening opravili v sredo. V četrtek pridemo na prizorišče, v petek pa z baloni poletimi čim višje.

Maja Vtič

Sigurno se najbolj veselim domače tekme, ki je poleg svetovnega prvenstva tudi najpomembnejša. Želim si, da bi skoke pripeljala še na višji nivo. Počasi se prebujam, ampak res počasi, tako da se na rezultatih to še ne odraža. Vse pa se odvija v pravo smer. Trening pred tekmo bo dobrodošel, da poizkusim odpraviti te napake.

Eva Logar

Na Ljubnem želim samo uživati in verjamem, da bo znova super vzdušje, kakor je tam vedno tudi bilo.

Urša Bogataj

Tehnično moram izboljšati skoke. Letos mi vse ne uspeva po načrtih, upam, da sestavim čim boljše skoke. Če bo tako, kot na drugi tekmi v Hinzenbachu, bom čisto zadovoljna.

Špela Rogelj

Sanja se mi ne, koliko mojih navijačev pride na Ljubno, bomo videli na tekmi.

Skakalci pred odhodom na tekme svetovnega pokala v Sapporu in Pjongčangu

Goran Janus, glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance

Ni me bilo ravno strah, enostavno pa mi ni bilo vseeno kako se bo stvar z Domnovimi poleti razpletla. Rad bi pohvalil tudi svoje sodelavce na čelu z Janijem Grilcem in Nejcem Frankom, da smo Domna pripravili tako, da je vse izpadlo varno. To je bil za nas osebno najpomembnejši podatek. Celoten vikend sem zelo užival, delali smo res nekaj drobnih napak, a vse je lepo in prav. V Azijo odpotujemo v sredo z enako ekipo, kot je bila v Oberstdorfu. Kar se tiče svetovnega prvenstva, je, gleda na potek sezone dilema odveč. V Lahti potujejo Domen, Peter, Cene, Jurij in Jernej. To je to, kar se tiče mene.

Jurij Tepeš

S skoki v nedeljo sem bil zelo zadovoljen, malo pa razočaran s prvim skokom v konkurenci v soboto. To ni bila nesreča, ampak sem bil jaz neroden. To je bila čisto moja napaka. Sigurno je ta uspeh v Nemčiji dober pokazatelj za naprej. Prehod z večjih naprav na manjše mi vedno povzroča nekaj težav, a zdaj bomo v miru potrenirali preden gremo na Japonsko in zato pričakujem, da večjih težav ne bom imel

Peter Prevc

Kamna nisem imel, ni se odkotalil. Ta vikend sem lepo skakal. Prvi skok me je bilo zelo strah, že dolgo ne tako. Vsak dan pa sem bil zadovoljen z zadnjim skokom, ki sem ga opravil in zato grem lahko mirno spat. V Sapporu se mi je zgodilo že vse. Ljudje smo taki, da si zapomnimo dobre stvari, ostale pa želimo pozabiti. Vsaka skakalnica prinese dobre in slabe stvari. Letos so se mi že večkrat zgodile slabše stvari in bomo videli, kaj se bo dogajalo v prihodnjih dneh, tednih mesecih.

Domen Prevc

Do napak pri poletih defenitivno ni prišlo zaradi strahu pred večjo skakalnico ampak zaradi napak, ki se dogajajo že v samem počepu. V zraku so nato korekcije ravno zaradi tega. Prvi skok ni bil nič posebnega, moral je biti bolj normalen kot z glavo skozi zid. Moram pa popraviti Gorana in spomniti še na koga, ki je zame poskrbel še pred trenerji, ki jih je naštel prej. Tu mislim predvsem na klubske in trenerje v mladinski reprezentanci.

Jernej Damjan

Življenje zdaj gledam malo drugače. Danes me je na tiskovno konferneco prišel pogledat moj zaklad (o. p. hčerka) in to je bistvo. Pri skokih mi je pomembno, da v njih uživam, da imam notranji mir, rezultati pa pridejo sami od sebe. Stopničk pa se seveda ne bi prav nič branil.

Cene Prevc

Tudi včeraj ni bilo to to, kar sem pričakoval. To je bil že moj tretji nastop na letalnici, pa šele včeraj sem prvi skok naredil tak, da je bil za pogledati. Hkrati pa se je ob poletu preko 200 metrov videlo, koliko več se še da narediti in zato se že veselim naslednjih poletov.

Anže Lanišek

Ob povratku v svetovni pokal je drugače to, da je več kamer in dogajanja. Skoki so bili žal slabši kot v Garmischu in v Sapporu na celinskem pokalu. Verjamem, da bo iz tekme v tekmo boljše.

Anže Semenič

Sem kar zadovoljen s skoki, tudi če so bile manjše napake, so bile daljave prave. Mislim, da bo počasi šlo tudi na tekmi.

 

Vir: sloski.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.