Takanašijeva potrdila četrti globus, Ema Klinec na tretjem mestu

Takanašijeva potrdila četrti globus, Ema Klinec na tretjem mestu

15.02.2017

Močno okrnjena konkurenca na olimpijski generalki v južnokorejskem Pjongčangu je najprej opravila tri serije za trening, nato še poizkusno serijo, sledila pa je tekma z 32 tekmovalkami, tudi tremi Slovenkami. Urša Bogataj je v spremenljivih vetrovnih razmerah, sama je imela ene slabših pogojev v celi seriji (7,3 točke pribitka), skočila 83.5 metrov, s 83,8 točkami pa je bila po prvi seriji na 11. mestu. Nerazpoložena Maja Vtič je ob ležernem doskoku pri 87.5 metrih v boljših vetrovnih razmerah (2,5 točke odbitka) z 81,5 točkami zasedala 13. mesto, najboljša naša v tej zimi, Ema Klinec pa je napovedala boj za stopničke.

Klinčeva je skočila točno 100 metrov (4,3 točke odbitka), s 110,2 točkami pa je bila na četrtem mestu, 3,8 točke za presenetljivo tretjo Nemko Ramono Straub, ki jo je odneslo do 103.5 metrov (8 točk odbitka). Vodila je povratnica na tekme svetovnega pokala, Sara Takanaši, ki je skakala s treh naletnih mest nižje, skočila pa je 97.5 metrov in zbrala 123,9 točk (2,7 točk pribitka). Druga je bila njena rojakinja Juki Ito s 96 metri in 118,1 točkami. 

Ema na stopničke, Itova do zmage

V finani seriji, ki so jo prav tako zaznamovale zahtevne vetrovne razmere, je Vtičeva skočila nekoliko dlje, 90.5 metrov (2,2 točke odbitka), 172,8 točk pa jo je danes še enkrat več popeljalo na 11. mesto. Bogatajeva je s 86 metri v znova slabih razmerah (1,5 točke dodatka) izgubila nekaj mest, s 168,3 točkami in 13. mestom pa je vseeno vpisala najboljšo letošnjo uvrstitev. Napad na stopničke, druge letos, pa je dobro skovala Klinčeva. S 96 metri (6,9 točk dodatka) je odgovorila na napad Maren Lundby z 99 metri, 218,7 točk pa jo je popeljalo na končno tretje mesto. Straubova je s 93 metri pričakovano zaostala za njo in tudi za Lundbyjevo, pred našo skakalko pa sta pričakovano končali obe Japonki. Nove zmage se je v Aziji razveselila Itova, ki je v finalu kot edina skočila preko stotice, 101.5 metrov, 234,4 točk pa je bilo precej več od vnovič poražene Takanašijeve, ki je skočila 94 metrov, zbrala pa je 224,9 točk. Itova se je tako veselila četrte zmage v tej sezoni.

Kljub drugemu mestu in dejstvu, da ne na Japonskem in ne v Južni Koreji Takanašijeva letos nima zmage, pa je po tekmi lahko vesela, saj je dve tekmi pred koncem tudi teoretično že osvojila veliki kristalni globus, njenega četrtega v karieri.

Pete stopničke v karieri za Emo Klinec (c) FIS

Svetovni pokal se nadaljuje jutri ob 7.45 uri dekleta se nato odpravljajo na svetovno prvenstvo v Lahtiju, po tem pa jih čaka le še finalna tekma svetovnega pokala v Oslu 11. marca. Na svetovno prvenstvo bo odpotovala tudi Urša Bogataj, ki se bo tako pridružila Klinčevi, Vtičevi, Špeli Rogelj in Niki Križnar.


 

Vir: sloski.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.