Skakalci in skakalke pred tekmovalnim oddihom

Skakalci in skakalke pred tekmovalnim oddihom

20.12.2017

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih reprezentanc Slovenije so danes svoje misli sedmi sili zaupali naši smučarji skakalci in skakalke, ki jih v soboto čaka še državno prvenstvo na veliki Bloudkovi skakalnici v Planici.

 

Vse zbrane novinarje je najprej pozdravil Ljubo Jasnič, nato so besedo dobili še glavna trenerja in tekmovalke ter tekmovalci.

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Tokrat bi se vam rad le zahvalil za sodelovanje v letu 2017. Vsem bi rad zaželel, tako vam, kot vašim domačim ter prijateljem in prijateljicam srečno in zdravo novo leto, ki prihaja in dobre oči, da bomo cele dneve lahko gledali v TV ekrane, da bomo kakšnemu tekmovalcu ali tekmovalki lahko zaploskali za dober uspeh. Računam predvsem na olimpijske igre. Želim vam srečno in hvala, ker javnost obveščate o uspehih in neuspehih. Eno in drugo je v športu vsakodnevno in za to vam najlepša hvala.

Sten Baloh, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Pridružujem se voščilom ob božiču in novem letu, tudi vi pa nam zaželite srečo. Če povem na kratko, z dosedanjimi tekmami ne da smo zadovoljni, a nismo niti nezadovoljni. Rezultati so solidni, lahko bi pa bili boljši. To vemo in tega se zavedamo. Ta premor do naslednjih tekem po novem letu bomo posvetili temu, da popravimo tiste stvari, ki jih do zdaj nismo in da dobimo na samozavesti ter gremo v januar in februar na nož.

Goran Janus, glavni trener moške skakalne reprezentance

Razmere za trening so v Planici odlične. Včeraj, danes, jutri. Lepa zimska idila. Opravili smo in še bomo določeno število skokov. Po jutrišnjem treningu bo znana celotna ekipa za novoletno turnejo. Zdaj so potrjeni Anže Semenič, Jernej Damjan, Peter Prevc in Žiga Jelar, ki je kvoto priboril na tekmah celinskega pokala. Na tekmah je težko karkoli spreminjati, čeprav se trudimo, da bi nam tudi to uspelo. Zanimajo nas uspehi med deseterico in temu primerno tudi treniramo. Vreme nam je pisano na kožo in na nas je, da postorimo več. Vemo, da je novoletna turneja zelo težka. Dvoboji v parih dodajo svoje. Kot smo videli do zdaj, so razlike zelo majhne. Tri določene nacije v tem trenutku prednjačijo, mi smo v ozadju in počasi, res zelo počasi ščipamo.

Nika Križnar

Prva tekma me je malce presenetila, spadala sem med najboljših petnajst. Vem, kam sem sodila po prvi tekmi, na drugi sem nato želela malo več. Ni se mi dobro posrečilo. A kljub temu sem z začetnimi tekmami zelo zadovoljna in želim le nadaljevati v tem slogu.

Urša Bogataj

Zelo vesela sem bila, da sem bila del ekipe na prvi, zgodovinski ekipni tekmi. Zato sem bila zadovoljna.

Ema Klinec

Moje misli še niso na Ljubnem, moramo iti tekmo za tekmo. Na ekipno tekmo v Hinterzartnu sem se morala še uvrstiti, tako da je bil že petkov dan zame tekma. Resno sem se pripravila, priborila mesto in prvi cilj je bil dosežen. Prvi skok na tekmi je bil ponesrečen in menim, da nam je malce vzel motivacije in nato nismo poskakale, da bi bile sposobne priti na stopničke, kljub temu, da so do zdaj vsi rezultati kazali, da tja sodimo. Marsikaj smo se iz tega naučile in verjamem, da bo zdaj boljše.

Špela Rogelj

Lahko rečem, da sem glede na skoke z rezultati zadovoljna. Skoki niso na nivoju, da bi bila lahko na zelo visokih mestih. Ena tekma se mi je ponesrečila, na vseh ostalih je bilo nekako solidno. Sigurno moram ta premor izkoristiti za več treninga na skakalnici, da pridobim tudi na samozavesti.

Jernej Damjan

Da bom tako dolgo zraven že na začetku sezone, nisem pričakoval, sem pa upal in sem bil na to pripravljen. Še vedno delujem po enakih prijemih. Trudim se biti sproščen. Kaj je bilo drugače v Engelebergu, kot prej? Skakalnica mi, tako kot mi je v Ruki ustrezala od prvega skoka naprej, tu ni ustrezala. Bolj kot sem se iskal, slabše je bilo. To je normalno, vsaj pri meni in moji zgodovini. Občutki so dobri, počutje je v redu, tako da upam, da se krivulja hitro obrne nazaj navzgor.

Za novoletno turnejo je prvi, mali cilj to, da prvič v karieri na eni turneji naredim osem tekmovalnih skokov. Sicer pa sem vedno več težav imel na avstrijskem delu turneje kot na nemškem, ki mi je bolj ustrezal.

Peter Prevc

Ne vem, kje naj se vidim na novoletni turneji. Od prejšnjega tedna se ni prav veliko spremenilo, rezultati so bili enaki. Skoki gredo počasi na bolje, a na rezultatih se to ne odraža prav veliko. Potrebno bo počakati in videli bomo, kaj bo prinesla novoletna turneja.

Želje po rezultatu ni, pri meni mora biti v ospredju želja po dobrih skokih in tudi je. Rezultat pride sam o sebi.

Tilen Bartol

Pred sezono sem imel cilj, da osvajam točke svetovnega pokala oz. da sem zraven. Zdaj vidim, da s približno dobrimi skoki pridem zraven. Na tem moram graditi naprej, čeprav mi na tekmah še ne gre, kot mi gre na treningu. Tudi to se bo poklopilo in takrat mislim, da se lhako zavihtim precej višje, kot sem zdaj. Ne sprašujem starejših kolegov, kaj naj naredim, da bo tudi na tekmi kot na treningu. Mislim, da je to odvisno od vsakega posameznika. Na tekmah se moraš sprostiti. Eni za to potrebujejo malo več, drugi malo manj časa. Tudi to bo prišlo in zato še vedno zaupam v to, kar delam.

Anže Semenič

Z dosedanjim delom sezone sem lahko zadovoljen, vem pa, da je lahko še bolje. Želim si, da to pokažem že na novoletni turneji.

Domen Prevc

Z vrnitvijo v svetovni pokal ni bilo bremena. Vedel sem, da ko bom skakal dobro, da me bodo vzeli s sabo. Ker skoki niso bili vrhunski, na pravem nivoju, tega žal prej ni bilo. Zdaj sem na tekmo šel bolj kot ne kot rezerva, a sem skakal uspešno, dobil sem točke. To je bilo nad mojimi pričakovanju v Engelbergu.

Lanskih dobrih občutkov ne morem primerjati s trenutnimi, niti nima smisla, saj če želim napredovati, to ni dovolj, to ne gre tako enostavno. Moraš iti po svoji smučini, biti vedno boljši, stremeti k vedno boljšim skokom. Na skakalnici se počutim zelo dobro, težava je le prehod v radiusu na mizi. Tam se ne znajdem, nimam občutka, kako bi se tam zapeljal. Tam se mi vse nekako podre, ni hitrosti in višine in zato tudi skok ni tako dolg, kot bi moral biti.

Vir: sloski.si

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.