MSP: Mladi skakalci bronasti v Lahtiju

26.01.2019

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju so Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel na ekipni tekmi osvojili bronasto medaljo!

Žak Mogel je osvojil prvo medaljo na svetovnih prvenstvih (c) GEPA

Na predzadnji tekmovalni dan na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju so na ekipni tekmi naši mladi skakalni upi po letu dni premora znova osvojili medaljo. Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel so namreč osvojili bron, zaostali so le za Norvežani in Nemci.

V prvi seriji je bil najboljši Osterc z 88.5 metri in 121,2 točkami, Bombek in Mogel sta pristala pri 90 metrih, zbrala pa sta 120,9 oz. 120,3 točk, Presečnik je s 86.5 metri zbral 118,0 točk. Naši so torej imeli 480,4 točk, drugouvrščeni Norvežani 494,3, prvi Nemci pa 501,0 točk.

V finalni seriji je Osterc pristal pri 93 metrih, Bombek pri 87, Presečnik pri 90.5 in Mogel, ki je potrdil bron z 91.5 metri. Naši so z 952,6 točkami zanesljivo osvojili bronasto medaljo, prvaki so postali Nemci z 979,7 točkami, srebro so osvojili Norvežani z 976,8 točkami.

Pred tekmo mladincev so tekmovala tudi dekleta, kjer je naša ekipa branila lansko zlato medaljo. Pia Mazi, Jerneja Repinc Zupančič, Katra Komar in Jerneja Brecl pričakovano na sam vrh niso skočile, so pa osvojile peto mesto. Prvakinje so pričakovano in zanesljivo postale Rusinje. Jutri bo na sporedu še mešana ekipna tekma.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.