Na drugi tekmi v Rašnovu Križnarjeva 6., vse naše med 20

27.01.2019

Nika Križnar je na drugi tekmi svetovnega pokala v Rašnovu končala na odličnem šestem mestu, med 14. in 20. mestom so se zvrstile Urša Bogataj, Špela Rogelj in Maja Vtič.

Nika Križnar je še šestič letos končala med najboljšo sedmerico (c) GEPA

Na drugi tekmi smučark skakalk v romunskem Rašnovu so Slovenke znova vpisale popoln izkupiček. Maja Vtič je s številko 20 po pristanku pri 85 metri in s 95,1 točkami prevzela vodstvo, po prvi seriji pa je bila na visokem 16. mestu. Špela Rogelj je bila s 85 metri in 92,9 točkami na 19. mestu, še višje pa je bila s 84.5 metri in 97,0 točkami Urša Bogataj, ki je zasedala 14. mesto. Najboljša je bila znova Nika Križnar, ki je s 93 metri in 113,9 točkami zasedala odlično šesto mesto, nedaleč pred njo so bile le štiri Nemke in Maren Lundby. Vodila je Juliane Seyfahrt s 95 metri in 122,2 točkami.

V finalni seriji je Rogljeva s 84 metri in 191,2 točkami napredovala na končno 18. mesto, žal pa je malce izgubila Vtičeva, ki je s 83 metri in 187,9 točkami končala na 20. mestu. Bogatajeva je s 87.5 metri in 202,2 točkami napredovala na končno 14. mesto. Novo vrhunsko uvrstitev je v finalni seriji z 91.5 metri in 230,7 točkami vpisala Križnarjeva, ki je zadržala šesto mesto. "Danes so mi uspeli lepi skoki, res lepi, ni nobene velike napake. Morda sem danes malenkost jezna na sam prvi skok, na prvo serijo, ker sem dobila nekaj slabše točke. Ko sem prišla do rezultatov, sem pogledala in sem si rekla, joj, kaj sem naredila. A nič zato, vem da znam skočiti, to bom popravila v naslednjem skoku. Finalni skok je bil zelo lep kljub slabšim pogojem, a mi je uspel lep skok. Tudi trener je rekel, da so bili danes skoki zelo solidni, mi pa ciljamo še višje, vem da zmorem še več, to še ni to, kar iščem. Želje so še vseeno zelo visoke in že komaj čakam naslednje tekme v Hinzenbachu."

Tretje zaporedne zmage in četrte na zadnjih petih tekmah se veseli Lundbyjeva, ki je v finalu pristala pri 96.5 metri ih je zbrala 247,6 točk. S tem je tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Druga je bila Carina Vogt iz Nemčije z 240,3 točkami, tretja pa še ena Nemka, Seyfahrtova z 237,8 točkami.

Glavni trener naših deklet, Zoran Zupančič, je takole povzel današnjo tekmo: "Nika je naredila dva res lepa skoka. V prvem skoku je bilo malenkost smole pri telemarku, kjer je izgubila nekaj dragocenih točk, v drugi seriji pa je imela malenkost slabše razmere, a odskakala je super in je v stiku z najboljšimi. Pričakujem, da se ji bo na drugih tekmah enkrat tudi izšlo, bori se za stopničke. Urša Bogataj danes ni imela svojega dneva. Imela je nekaj težav z bolečinami v križu, med samim tekmovanjem jo je dvakrat uščipnilo, tako da je bil tudi nastop vprašljiv. A dala je vse od sebe in zborbala, kar je danes lahko. Nekaj boljši, predvsem prvi skok presenetljivo, Maje Vtič, ki je bila ponovno med dvajseterico. Upajmo, da bosta skupaj s Špelo Rogelj še dodali na naslednjih tekmovanjih."

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v avstrijskem Hinzenbachu, kjer se bosta ekipi znova pridružili Jerneja Brecl in Katra Komar.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.