Skakalci po izvrstnih rezultatih v Sapporu, ta vikend na polete

29.01.2019

Slovenska moška reprezentanca v smučarskih skokih se je vrnila iz japonskega Sappora, kjer je minuli konec tedna dosegla nekaj izvrstnih rezultatov. Junak nedeljske tekme na daljnem vzhodu je bil seveda Timi Zajc, ki je z drugim mestom prišel do najboljšega rezultata v svetovnem pokalu. Le-ta pa se nadaljuje kaj kmalu, natančneje v nemškem Oberstdorfu.

Fantje so na novinarski konferenci v BTC-ju v Ljubljani spregovorili o dogajanju na minulih in pričakovanjih pred prihajajočimi preizkušnjami. A ekipi se je pridružila tudi mladinska reprezentanca, ki je na svetovnem prvenstvu v Lahtiju osvojila bronasto odličje, predstavljene pa so bile tudi priprave na svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, ki ga bo od 7. do 10. februarja gostilo Ljubno.

foto: BoBo

Jože Mermal, predsednik uprave BTC d.d.
Napi fantje so v vse boljši formi, kar je dobrodošlo za naslednje tedne in za polete v Oberstdorfu. Imamo mlado in talentirano ekipo in prav je, da smo bili potrpežljivi, saj potem prihajajo tudi rezultati. Čestital bi Timiju za prve stopničke, za drugo mesto, kar je vrhunsko za tako mladega fanta. Stopničke so dišale že nekaj tednov, a všeč mi je, da je potrpežljiv, da ni neučakan in da ni razočaran, če se stvari ne izidejo. Timi je zelo močan v svojem karakterju, poznam ga že dve leti, tudi dve leti ga že podpiramo, pa tudi Žaka Mogela in skakalce v ljubenskem klubu. Čestitke tudi strokovnemu štabu in da ne pozabimo tudi našim mladim, ki so osvojili tretje mesto na svetovnem prvenstvu. To pomeni, da se za prihodno ni bati. Delajo dobro in rezultati prihajajo. Timi si je za drugo mesto zaslužil visoko nagrado, mislim, da ni zadnja, tako da bomo v naslednjih tednih v BTC-ju trdo delali, da bomo izplačevali nagrade tudi drugim.

Ljubo Jasnič, Predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo
Veseli me, da ko se reče timsko delo, da so prve tri črke tim. Mislim da kar se orlov in orličev tiče, nam preostane samo to, da izrekam iskrene čestitke. Želimo si, da ne bo nobenih poškodb pred Oberstdorfom in svetovnim prvenstvom pa potem pred Planico. Dosegli sto ogromen uspeh, dali nek nov motiv vsem skupaj. Zahvala seveda tudi obema trenerjema, mladinske in A ekipe. Vesel sem za rezultat in le tako naprej.

Matjaž Triplat, glavni trener mladinske reprezentance
Hvala fantom, zelo dobro prezentacijo skokov so naredili. Bila je zelo kakovostna tekma, posebno individualna, tako s strani tujcev kot naših. Užival sem v temu boju in rezultat je bil vrhunski. Prvenstvo si bom zapomnil po Žakovih devetnajsticah, ki jih je dobil dvakrat, kar je bila v preteklosti hiba. Jernejevo osmo mesto v tej konkurenci je tudi odlično. Na ekipni tekmi niti v eni točki ni bila medalja ogrožena, čeprav smo po poskusni seriji morda kotirali višje. Ta rezultat bi nas prinesel tudi na prvo mesto. A gremo korak po koraku. Treba se je zavedati, da je Slovenija v situaciji, da si lahko privošči, da dva najboljša skakalca mladinske kategorije nastopata v svetovnem pokalu, pa kljub temu pariramo za tako visoka mesta. To je velik pokazatelj dobrega dela.

Žak Mogel
V svetovnem pokalu si z majhno napako hitro izven trideseterice ali pa še slabši, na mladinskem svetovnem prvenstvu pa si z majhno napako še vedno lahko spredaj in se boriš za visoka mesta. Rezerv je še velik in delali bomo na tem da stvari še popravimo.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener A reprezentance
Fantje so v Sapporu zelo dobro delovali, že pred tekmama so bili razpoloženi, motivirani, energični, sproščeni. To so temelji za dobre rezultate. V petek na kvalifikacijah skoki sicer niso bili nič posebnega, če ne celo slabi, a potem smo šli sproščeno in pogumno v tekmi in rezultati so prišli. Zdaj imamo trening v telovadnici, jutri skačemo v Planici, potem sledi odhod v Oberstdorf. Ekipa je določena za šest fantov, gredo Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Žiga Jelar. Za sedmega se bomo odločili po sredinem treningu in sicer med Jernejem Damjanom in Tilnom Bartolom.

Timi Zajc
Malo sem se že spočil. Mislim, da bom to hitro pozabil in da bomo hitro začeli trenirati za naslednje tekme. Cilja za na letalnico nimam, prvi skok moram preživeti, potem bomo pa videli koliko sem sposoben.

Anže Lanišek
Stopničke so zame vedno cilj, a če ga ne dosežem zaradi tega nisem razočaran. Zadovoljen sem s to konstantnostjo, ki jo kažem že vse od kar sem prišel iz Innsbrucka. Mislim, da je treba samo tako naprej nadaljevati. Kakor smo videli, mi je prvi skok v nedeljo v redu uspel, prišel sem visoko, v drugem pa naredi napako. A nič zato, vem, da sem lahko zraven.

Domen Prevc
Popotnica za Oberstdorf je dobra, saj se forma počasi dviguje. A treba je iti korak za korakom, počasi in nič izsiljevati.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.