Križnarjeva četrtič letos na 5. mestu, Bogatajeva v Hinzenbachu deveta

02.02.2019

Na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v avstrijskem Hinzenbachu je Nika Križnar četrtič letos osvojila 5. mesto, Urša Bogataj je bila tretjič med deseterico, točke je skupno osvojilo pet Slovenk.

Nika Križnar je četrtič v sezoni končala na 5. mestu (c) GEPA

Svetovni pokal v smučarskih skokih se je pred tekmami na Ljubnem prihodnji konec tedna ustavil še v Hinzenbachu. Na tekmi je nastopilo vseh šest Slovenk, do točk jih je prišlo pet. Brez je ostala samo Katra Komar, ki je z 69 metri zasedla 35. mesto. Maja Vtič je bila po prvi seriji s 74 metri in 84,3 točkami 28., Jerneja Brecl in Špela Rogelj sta s 76 in 73.5 metri zasedali 21. oz. 22. mesto. Zelo dobro sta znova nastopili naši najboljši, Urša Bogataj in Nika Križnar. Bogatajeva je z 78 metri in 101,0 točkami v slabih razmerah zasedala 9. mesto, Križnarjeva pa je s 83.5 metri in 107,5 točkami zasedala visoko 5. mesto. Vodila je Norvežanka Maren Lundby s 86 metri in 112,0 točkami pred Nemkama Juliane Seyfahrt, ki je skočila 84.5 metrov, zbrala pa je 111,5 točk in Katharino Althaus, ki je skočila 81.5 metrov, zbrala pa je 110,0 točk.

V finalni seriji je Vtičeva osmič letos točke potrdila s 30. mestom, potem ko je pristala pri 72 metrih, zbrala pa je 165,0 točk. Rogljeva je prav tako izgubila mesti, s 75 metri in 177,5 točkami je končala na 24. mestu. Breclova je v finalu zadržala uvrstitev iz prve serije, s 77 metri in 184,0 točkami je torej končala na 21. mestu. Bogatajeva je v težkih razmerah, ki so proti koncu finalne serije poskrbele tudi za višanje naletnega mesta, z 78.5 metri in 199,1 točkami obdržala 9. mesto. "Sem kar zadovoljna. Še najbolj sem vesela skoka v poizkusni seriji, tudi na tekmi pa ni bilo tako slabo," je bila kratka in jedrnata Bogatajeva po tekmi. Križnarjeva je z 80.5 metri in 208,4 točkami zadržala novo vrhunsko peto mesto, na koncu ji je do stopničk zmanjkalo slabih pet točk. "Tole peto mesto se me je kar prijelo, a jaz se ne dam, to peto mesto bom premagala, moram iti čez! So bili pa v Hinzenbachu to zelo lepi skoki, lepo sem skakala. Malo je bila čudna tekma, ker so bili pogoji različni, za vse ni bilo enako, ni bilo ravno enakopravno. Opravila sem kar lepe skoke, imam še nekaj rezerv, malenkosti, kot je še vedno dvig iz mize. Morda sem izgubila tudi nekaj točk v prvi seriji, a nič za to, vem da znam skočiti, upam, da bo jutri lepa tekma, čeprav je napoved slaba. Poizkusila bom zborbati in premagati to peto mesto!" je razmišljala Križnarjeva po novi vrhunski uvrstitvi.

Četrte zaporedne zmage in pete letos se je s 86 metri v finalu in 228,1 točkami razveselila Lundbyjeva, Seyhafrtova je z 215,2 točkami osvojila drugo mesto, še dve točki manj je na tretjem mestu zbrala Althausova.

Po tekmi je glavni trener Zoran Zupančič priznal, da počasi že pričakujejo stopničke: "Pričakujemo stopničke, počasi. Mislim, da sta predvsem Nika in Urša tega sposobni, vsi treningi kažejo na to. Danes sta na tekmi pokazali dovolj za mesti, ki sta ju osvojili. Tekma je bila težka, nekaj vpliva vremena je bilo. Zelo težki pogoji za bolj tehnične tekmovalke, pihal je zelo zoperen veter iz strani, v hrbet, predvsem močan veter je bil iz odskočne mize. V zadnjem delu je bil vzgonski veter, mnoge tekmovalke pa do tja niso prišle, vendar so odbitki za vse po celi skakalnici."

Jutri bo v Hinzenbachu še ena tekma svetovnega pokala.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.