Na drugi tekmi v Oberstdoru Zajc deveti, med 15 tudi Semenič in Prevc

02.02.2019

Timi Zajc je drugo tekmo svetovnega pokala v smučarskih poletih v Oberstdorfu končal na 9. mestu, Anže Semenič je bil 12., takoj za njim je končal Domen Prevc.

Timi Zajc je v finalni seriji močno skrajšal svoj polet (c) GEPA

Drugo tekmo v Oberstdorfu je odprl Tilen Bartol, ki je poletel 196 metrov, zbral pa je 175,9 točk, kar je bilo ravno dovolj za druge točke letos, saj je zasedal 30. mesto. Tik za njim je s 197.5 metri in 175,4 točkami končal Žiga Jelar, torej na 31. mestu, izven trideseterice pa je danes ostal še Anže Lanišek s 191 metri ter 170,4 točkami, kar je bilo dovolj za 34. mesto. Prve točke po lanski Planici si je z 200 metri ter 181,1 točkami na 24. mestu zagotovil Jurij Tepeš. Anže Semenič je poletel 204.5 metrov, imel je 185,9 točk, kar ga je po prvi seriji uvrščalo na 19. mesto. Domen Prevc je bil z 207 metri ter 191,3 točkami še višje, na 13. mestu. Najboljši Slovenec po prvi seriji je bil včerajšnji zmagovalec, Timi Zajc, ki je poletel 213.5 metrov, s 197,5 točkami pa je znova, tako kot včeraj, zasedal 6. mesto.

Vodil je Japonec Rjoju Kobajaši z 224 metri in 212,5 točkami pred Poljakom Piotrom Zylo, ki je poletel 218.5 metrov in je zbral 208,5 točk, tretji je bil Markus Eisenbichler z 219.5 metri in 207,1 točkami.

Finalno serijo je, tako kot tudi prvo, odprl Bartol, odneslo ga je do 202.5 metrov, s 362,9 točkami pa je napredoval na končno 24. mesto. Tepeš je v finalu skočil krajše kot v prvi seriji, poletel je 194 metrov, s 359,8 točkami pa je končal na 26. mestu. Odličen polet je nato uspel Semeniču, ki je pristal pri 224.5 metrih, s 396,0 točkami pa je dolgo časa vztrajal pri vrhu, na koncu pa je osvojil 12. mesto. "Užival sem v vseh skokih danes, tudi včeraj. Sem pa zelo zadovoljen z današnjim zadnjim poletom, kljub napaki na mizi. Popravil sem drugi del leta in na srečo me je tudi odneslo," je razmišljal Tržičan po drugi tekmi v Oberstdorfu letos. Prevc je poletel 218.5 metrov, na koncu pa je s 395,9 točkami za desetinko točke zaostal za Semeničem. "Sem zadovoljen, v teh dveh dneh sem užival, predvsem pa sem vesel, ker mu jutri čaka še nova priložnost in upam, da bomo nadaljevali, tako kot smo do zdaj," je po tekmi povedal najmlajši izmed bratov Prevc.

Zajc skrajšal finalni polet

Zajc je v finalu letel zelo daleč, tik pred pristankom pa je razširil roke in skrajšal svoj poizkus, pristal je pri 228.5 metrih, s 404,3 točkami pa je padel na še vedno odlično 9. mesto. "S tekmo sem zelo zadovoljen, predvsem z drugim skokom. Res sem naredil zelo dober skok. V drugem delu sem naredil manjšo napako, lahko bi skočil precej dlje. Jutri bom skušal čim bolj uživati. V finalu ne bi šlo predaleč, šlo pa bi kar daleč. Malo sem se ustrašil, imam premalo izkušenj z letenjem v drugem delu in do jutri bom to skušal popraviti. Morda je bilo danes malo več razmišljanja, včeraj sem skakal bolj sproščeno, nisem se toliko ukvarjal z napakami. Danes sem že imel malo več v glavi, na kaj moram biti pozoren in to bom jutri skušal čim bolj odmisliti," je po novem vrhunskem dosežku povedal trenutno drugi najboljši letalec te sezone.

Prve zmage na poletih se je z 234 metri v finalu in z 427,0 točkami razveselil Kobajaši, drugi je bil Eisenbichler, ki je s 237.5 metri postavil daljavo dneva, skupno pa je zbral 426,5 točk, tretje mesto je zasedel Stefan Kraft s 421,7 točkami.

Glavni trener naših, Gorazd Bertoncelj, je bil po dobrem izplenu na današnji tekmi zadovoljen: "Timi danes ni imel večjega pritiska, apetitov. V prvi seriji je sicer naredil napako na odskočni mizi, kar ga je stalo nekaj metrov. V finalu je naredil začetniško napako v zadnjem delu leta, kjer je imel izjemno veliko višino in ugodno pozicijo. Morda je želel malo preveč in enostavno se je moral reševati. S tekmo smo danes zadovoljni, pet v finalu. Timi je bil deveti, če bi v finalu normano vztrajal v letu bi bil lahko v bližini stopničk. Zelo smo zadovoljni z Domnom in Anžetom Semeničem, ki sta opravila dva dobra poleta, Anže v finalu znova odličen. Zelo smo zadovoljni tudi s točkami Tilna in Jurija. Žiga je bil žal prekratek, tudi Anže Lanišek pa je opravil slabši polet kot včeraj."

V skupnem seštevku poletov ima Eisenbichler 11 točk prednosti pred Zajcem, ki je drugi. Jutri bo v Oberstdorfu še zadnja tekma v tem koncu tedna.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.