Skakalke pripravljene na nov ljubenski spektakel

06.02.2019

V avli Kristalne palače v ljubljanskem BTC Cityju se je danes pred tekmami svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji predstavila slovenska reprezentanca pod vodstvom Zorana Zupančiča, svoje pa so dodali še organizatorji tekmovanja.

Jože Mermal, predsednik uprave BTC

Smo v najvišji stavbi v Sloveniji, v Kristalni palači in našim skakalkam želim, da bodo imele čim več najdaljših skokov. Lepih, varnih in dolgih skokov na Ljubnem, kjer imate vrhunske navijače, občinstvo. Na Ljubnem imamo radi ženske smučarske skoke. Mislim, da bomo na Ljubnem res uživali v lepih treh dnevih tekmovanj. Zahvala vsem, ki so sodelovali v pripravah, da je ljubenska skakalnica res lepo pripravljena. Od navijačev pričakujemo veliko, da se bomo imeli lepo, pa nam bodo zagotovile punce, ki pravijo, da bodo pokazale vse najboljše kar znajo. Dobrodošli na Ljubnem, ki je mala Planica z najboljšim vzdušjem na svetu!

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Brez podjetja BTC si tekmo na Ljubnem zelo težko predstavljamo. Zahvala pa tudi vsem sponzorjem in novinarjem, ki poročajo o tekmi. Čakajo nas trije lepi dnevi. Veseli me, da nas je danes z obiskom počastila tudi Ema Klinec. Malo imamo letos nesreče s poškodbami tako pri dekletih kot pri fantih. Vsa dekleta so do zdaj pokazala dobre skoke in tekme. Špela in Maja dobivata dostojne naslednice, kar me zelo veseli. To pomeni, da bo Ljubno še dolgo tu. Srečno vsem!

Dr. Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Puncam bi zaželel veliko sreče. Domač teren poznate, to je tudi dodaten motiv in vzpodbuda. Obrnite to v pozitivno energijo. Bliža se tudi že svetovno prvenstvo in tik pred tem je nastopati doma kar privilegij. Izkoristite to! Verjamem, da bo na Ljubnem še en prekrasen konec tedna, katerega se tudi sam veselim. Srečno!

Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno ob Savinji

Prenašam res najlepše pozdrave Ljubenk in Ljubencev. Dvigamo temperaturo, kar se vidi tako na samem prizorišču kot po samem povpraševanju za vstopnice. Pripravljamo spet najlepši ambient, kakršnega punce tudi zaslužite. Ponosni smo na vas, na vaše uspehe in želim, da na Ljubnem to še nadgradite. Zato smo se potrudili tudi za tretjo tekmo, skupaj z našimi sponzorji, BTC-je, Smučarsko zvezo in vsemi podporniki in prijatelji, ki nam nepretrgoma že od vsega začetka stojijo ob strani. Skakalnica je pripravljena, ambient bomo uredili in veselimo se vikenda na Ljubnem. Želim, da to veselje prenašam tudi v vaša srca in v srca vseh medijev in navijačev.

Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno

Res me veseli, da bomo letos lahko ponovno pozdravili ves svetovni vrh, ki bo samo še nadgrajen. Z veseljem povem, da bo letos presežen rekord sodelujočih držav. Prijavljenih imamo 18 reprezetnanc in 62 tekmovalk. Tu bo tekmoval cel svetovni vrh z izjemo Daniele Iraschko-Stolz in naše Eme Klinec. Vse dobre stvari so tri, zato smo se mi letos potrudili, da dobimo še tretjo tekmo v koledarju svetovnega pokala. Ekipni tekmi sta letos samo dve, ena je bila na Japonskem, druga bo na Ljubnem. Tudi na tej tekmi sem prepričan, da se lahko nadejamo odlične uvrstitve naše ekipe. Prijavljenih je devet ekip, kar je lepa številka. Mi smo pripravljeni, tekma bi se lahko začela že danes. Vse je pripravljeno. Pričakujemo veliko število gledalcev, zanimanja je veliko, tudi vstopnice se dobro prodajajo. Vse je v redu. Še enkrat bi se rad zahvalil prav vsem sponzorjem na čelu z BTC-jem in Smučarski zvezi za odlično sodelovanje pri pripravah na to tekmo.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Seveda je pred domačo tekmo prisotno nekaj nervoze. To je določena napetost tudi za mene. A v tekmovalnem ritmu smo že od novega leta, ko nimamo več nobenega časa. Svoje nastope stopnjujemo. V zadnjem obdobju smo pokazali res nekaj lepih uvrstitev med deseterico. Morda smo že malo nestrpni, a moramo ostati mirni, da bomo dosegli tisto, kar čakamo. Na tekmo imamo običajno pripravo. Pričakujem, da bo vsa podpora in domače prizorišče dodalo tekmovalkam tisto potrebno, da bo vse šlo na pravo mesto tudi na skakalnici. Ekipo za moštveno tekmo bom določil po petkovi individualni tekmi.

Nika Križnar

Skoki so kar lepi, konstantni. Mogoče manjka še malo pri tehniki, sami postavitvi smuči v zraku, a delam na tem. Morda bi potrebovala še malo sreče z vetrom in potem bo prišlo tudi tisto pravo mesto, rezultat.

Urša Bogataj

Za domačo tekmo si želim, da bi mi uspelo pokazati dva dobra skoka, tista dva, ki sem ju sposobna narediti. Če mi to uspe, bo rezultat tudi v redu.

Maja Vtič

Na srečo se je v zadnjih dveh tednih vse skupaj začelo premikati v pravo smer. Domača tekma pa je še vedno nekaj posebnega, še dodatno te dvigne. Vzdušje je še boljše kot drugje, zelo se že veselim tega vikenda.

Špela Rogelj

Ne vem koliko avtobusov navijačev bo. Prišlo jih bo toliko, kot bo prostora. Za enkrat moji skoki niso bili na nivoju, da bi lahko posegala po višjih mestih. Na vsaki tekmi si želim najbolje. Skoki se počasi premikajo v to smer, tudi rezultati se izboljšujejo. Potrebno je iti, skočiti in rezultat bo tu.

Katra Komar

Zelo se veselim tekem, upam, da mi uspeta dva dobra skoka, da jih prenesem s treningov na tekmo.

Jerneja Brecl

Skakalnice na Ljubnem še nisem čisto naštudirala, upam, da bo na tekmi drugače.

Ema Klinec

Vesela sem, da sem danes lahko v Ljubljani. Imam tudi pregled, upam, da bodo potem bergle kmalu za vedno lahko ostale v kotu. Na Ljubno pridem v petek, ostanem tudi v soboto, v nedeljo pa si bom tekmo ogledala doma. Punce, želim vam vso srečo, močno bom navijala!


Program na Ljubnem ob Savinji

Četrtek, 7. februar
12:00 Uradni trening
14:00 Kvalifikacije

Petek, 8. feburar
12:45 Poizkusna serija
14:00 Posamična tekma

Sobota, 9. februar
12:45 Poizkusna serija
14:00 Ekipna tekma

Nedelja, 10. februar
12:45 Kvalifikacije
14:00 Posamična tekma

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.