Izjemen uspeh Slovenk na Ljubnem

09.02.2019

Vrhunsko. Slovenske smučarske skakale so na prazniku ženskih smučarskih skokov na Ljubnem zaostale le za Nemkami.

Naša četverica se je zelo razveselila današnjega uspeha (c) Gep

Jerneja Brecel, Špela Rogelj, Nika Križnar in Urša Bogataj so na Ljubnem pred približno šest tisočimi gledalci prikazale odlične skoke. Z izjemno konstantnimi skoki in na krilih navijačev so Slovenke že v prvi seriji zaostajale le za Nemkami, ki so bile danes premočne.

Prva je za naše nastopila Jerneja Brecelj, ki ji je v prvi seriji uspel skok dolg 81.5 m. Zbrala je 114.5 točke in v svoji skupini zasedla 4. mesto. Še bolje je svoj nastop opravila Rogljeva, ki je imela drugo oceno druge skupine tekmovalk. Skočila je 82.5 m in zbrala 115.3 točke, Slovenijo pa že popeljala na drugo mesto. Vrhunske nastope naših deklet je nadaljevala Nika Križnar, ki ji je uspel najdaljši skok prve serije, pristala je pri kar 91.5 m. Križnarjeva je za svoj skok zbrala 128,7 točke in Slovenijo približala vodilni Nemčiji. Kot zadnja naša je nastopila včerajšnja junakinja Urša Bogataj. Tekmovalke iz zadnje skupine so skakale iz dveh zaletov nižje, kot skupina pred njo in Bogatajeva je pristala pri 84.5 m. Za svoj skok je prejela 126.4 točke in to je bilo dovolj, da je Slovenija po prvi seriji držala drugo mesto, boljše so bile le Nemke.

Po odličnem izhodišču po prvi seriji je Brecljeva zdržala pritisk in tudi v drugo še enkrat več skočila 81.5 m. Na skaklnici je vse bolj začel pihati veter v hrbet in zato je bil skok Brecljeve še toliko boljši. "Danes so bile težke razmere za skakanje, vendar sta mi uspela dva super skoka. Sedaj moram samo še počakati na nastope ustalih deklet," je takoj po opravljenem drugem skoku za TV SLO dejala Brecljeva. Slovenija je ostala na drugem mestu. Odlične nastope naših tekmovalk je nadaljevala tudi Špela Rogelj. Kljub meter krajšemu skoku kot v prvi seriji je Rogljeva povečala prednost pred zasledovalkami, le Nemke so se še bolj utrdile v vodstvu. Rogljeva je skočila 81.5, Slovenija pa si je po padcu Avstrijske in Norvežanke skoraj že zagotovila drugo mesto. "Skoki so zelo stabilni, zelo sem vesela. Na žalsot nimam sreče z vremenskimi razmerami, vendar komaj čakam na nastopa Nike in Urše, saj nam kaže odlično," je bila po polovici finalne serije zadovoljna Rogljeva. Še boljši skok kot v prvo je v drugi seriji prikazala, danes izjemna, Križnarjeva. Skočila je kar 93.5 m ob tem pa napravila še prekrasen doskok. Bila je daleč najboljša v svoji skupini, vendar je zaostanek za Nemkami bil prevelik, tako da so Slovenke ostale na drugem mestu. "Brez besed sem, uspela sta mi dva super skoka in komaj čakam jutrišnjo tekmo. Res sem zelo zadovoljna in komaj čakam, da še jutri napadem in si želim prikazati dva taka skoka kot danes," je takoj po današnjem izjemnem skaknju pričakovanja za jutri opisala Križnarjeva. Na vrhu je ostala le še Bogatajeva, ki je brez težav ubranila izvrstno drugo mesto. Zadnji skok slovenskih skakalk na današnji tekmi je meril 89.5 m in veselje naših tekmovalk v ciljni areni se je lahko pričelo. "Odlično vzdušje danes na Ljubnem, res so me gledalci ponesli in tudi vse punce. Vse smo pokazale največ kar smo lahko in smo zelo vesele, Nemke pa so bile danes premočne," je bila nastopa celotne reprezentance vesela Bogatajeva.

Nemke so danes na koncu naše tekmovalke prehitele za 25.4 točke, bolj tesno pa je bilo v boju za tretje mesto. V tem boju je Avstrija le za 2.6 točke premagala Japonsko, ki je tekmo tako zaključila na četrtem mestu.

Z nastopi svojih varovank je bil kakopak zadovlojen tudi trener Zoran Zupančič: "Danes nam je uspelo osem odličnih skokov. Nasmejan sem praktično že od samega začteka, saj sem videl, da so punce zelo dobro razpoložene. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil tudi vsem, ki so omogočili to tekmovanje. Predvsem Nika je danes skakala izjemno, odpravila je svojo težavo, ni bila preveč agresivna v zraku, tako da je lahko naredila tudi lep doskok. Če bi bila danes na sporedu posamična tekma, bi bila Nika zmagovalka in veselimo se jutrišnjega dne."

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.