Odličen obet slovenskih skakalk na Ljubnem

Odličen obet slovenskih skakalk na Ljubnem

22.01.2021

V deževnih kvalifikacijah na Ljubnem ob Savinji so naše smučarke skakalke prikazale odlične skoke, predvsem četverica, ki bo nastopila na jutrišnji ekipni tekmi je navdušila.

Slika: Nika Križnar © Jure Makovec

Kvalifikacijsko serijo je dobila Norvežanka Silje Opseth z 89.5 metri in 127,4 točkami, takoj za njo sta končali Nika Križnar s 93.5 metri in 126,0 točkami ter Urša Bogataj z 90.5 metri in 125,9 točkami. Odlična je bila tudi Ema Klinec, ki je dolgo vodila s 87 metri ter 124,9 točkami, na koncu je bila peta, odlične slovenske nastope zaokrožila Špela Rogelj, ki je z 90 metri in 122,8 točkami končala na 7. mestu. Na nedeljsko tekmo so se prebile še tri naše skakalke. Debitantka Nika Vetrih je z 80.5 metri in 105,1 točkami končala na 28. mestu, Katra Komar je bila z 79.5 metri in 104,9 točkami 29., Jerneja Repinc Zupančič pa je uvrstitev na tekmo ujela s 75.5 metri in 100,0 točkami na 40. mestu.

Žal so brez uvrstitve na tekmo ostale Maja Vtič na 50. mestu, Katja Markuta na 56. mestu, Lara Logar na 63. in Pia Mazi na 64. mestu, Jerneja Brecl pa je bila zaradi neustreznega dresa diskvalificirana. "Zelo težek trening in težke razmere tudi v kvalifikacijah. Na koncu smo izredno zadovoljni, imamo izredno močno ekipo s katero jutri ciljamo najvišje. Edini slabi točki danes morda vreme in diskvalifikacija Jerneje Brecl," je po tekmi povzel Zoran Zupančič. Nika Križnar je takole povzela današnji dan: "Moram reči, da je bil prvi trening skok malo zadržan. Nismo pričakovali, no malo smo, glede na vreme, da bo smučina počasnejša, a nisem si predstavljala da toliko. To je bil drugačen občutek kot na treningu prej. Prvi skok bi najraje pozabila. Drugi je bil boljši, a ni bilo prave moči na koncu mize, sem samo nastavila za let in ni šlo, kot bi si želela. Kvalifikacijski pa je bil, kot mora biti. Sam odskok je bil odliman iz mize. Enostavno je odneslo, nisem pričakovala, da bo šlo tako daleč. Manjka pa še vedno doskok, če bi ga naredila, bi bila prva."

Nika Vetrih je prvič nastopila med elito © Jure Makovec

Tretja v kvalifikacijah, Urša Bogataj, je povedala:"Današnji dan je bil kar uspešen, sploh kvalifikacijski skok. To so za nas kar težke razmere, sploh zato, ker smo imeli veliko sreče na treningu z razmerami. Sploh prejšnji teden je bila tu zimska idila, danes je bilo to bolj podobno poletnim razmeram. Danes se nam je izšlo kar v redu, bomo videli, kako bo na tekmi."

Na treningu najboljša Takanašijeva

Na treningu pred kvalifikacijami je nastopilo kar 80 skakalk, v prvi seriji je bila z 80.5 metri najboljša Sara Takanaši, Klinčeva je z 80 metri imela 3. oceno, Bogatajeva je skočila 81.5 metrov in je bila 6., Križnarjeva pa je z 78.5 metri zasedla 7. mesto. Tudi v drugi seriji je bila najboljša Takanašijeva, ki je skočila 87.5 metrov, Klinčeva je z 85.5 metri imela drugo oceno, Križnarjeva s 83.5 metri tretjo oceno, Bogatajeva pa z 82.5 metri 8. oceno.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.