Slovenke na Ljubnem tik pod zmagovalnimi stopničkami

Slovenke na Ljubnem tik pod zmagovalnimi stopničkami

17.02.2013

Ženski skakalni praznik na Ljubnem ob Savinji

Slovenke na Ljubnem tik pod zmagovalnimi stopničkami

»Vražje Slovenke« z izjemnim ekipnim rezultatom

Ljubljana, 17. februar, 2013: Na Ljubnem ob Savinji so se ta konec tedna na tekmah Svetovnega pokala v smučarskih skokih pomerile najboljše smučarke skakalke. Med njimi je bila tudi osmerica Slovenk, ki je dosegla pomemben ekipni uspeh in na obeh tekmah zasedla mesta tik pod stopničkami. »Vražja dekleta« so pred približno 9.000 obiskovalci ponovno dokazala, da so v izjemni formi in pripravljena na nove izzive. Poleg izvrstnega tekmovalnega dela so organizatorji tekme poskrbeli za pravi športno-zabavni spektakel, ki je utrdil sloves Ljubnega kot najbolje obiskane ženske tekme v sezoni.

 

Odlična predstava skakalk, Slovenke obakrat tik pod stopničkami

Že v petek, 15. februarja, se je pod skakalnico zbrala nekajstoglava množica gledalcev uradnega treninga in kvalifikacij, po katerih je 42 skakalk iz 14 držav prejelo štartne številke. V soboto, 16. februarja, je Ljubno oživelo, ko so se dekleta prvič pomerila na 95-metrski ljubenski lepotici. Zmago je slavila Japonka Sara Takanashi, ki je v Ljubno pritegnila tudi 11 japonskih novinarjev, druga je bila Američanka Sarah Hendrickson, tretje mesto pa je pripadlo Francozinji Coline Mattel. Na tekmi, ki je potekala v zahtevnih vremenskih razmerah, je slovenske barve najbolje branila Špela Rogelj, ki se je uvrstila na 4. mesto. “Bilo je nekaj več pritiska zaradi gledalcev, ki so prišli. Vesela sem, da temu pritisku nisem podlegla ter sem naredila dva dobra skoka. Stopničke so dosegljive, vendar se nam nekako izmikajo,” je po koncu tekme povedala Rogljeva. Tik za njo, na petem mestu, je tekmo končala Katja Požun, med dobitnicami točk pa so bile še Urša Bogataj (9.),Eva Logar (11.). Anja Tepeš ( 17.), Barbara Klinec (20.) in Maja Vtič (26.).

V nedeljo, 17. februarja, je na najvišjo stopničko ponovno stopila Japonka Sara Takanashi, ki je z neulovljivo prednostjo že osvojila veliki kristalni globus, druga je bila Francozinja Coline Mattel in tretja Američanka Sarah Hendrickson. Zmagovalni trojici je sledila izvrstna Katja Požun na 4. mestu, ki je po tekmi povedala: “Zadovoljna sem tudi s četrtim mestom. Skoka sta bila solidna, potrudila sem se po najboljših močeh. Vzdušje na Ljubnem je neprecenljivo. Tudi ostale tekmovalke pravijo, da je najlepše skakati tu.“ V prvo deseterico so se sicer uvrstile še tri Slovenke - Špela Rogelj (6.), Anja Tepeš (8.) in Urša Bogataj (9.), ki so jim sledile Maja Vtič (11.), Eva Logar (13.) in Manja Pograjc (41.).

 

Vikend v Ljubnem pravi spektakel športa in zabave

Ženske tekme svetovnega pokala na Ljubnem slovijo kot najboljše, in sicer tako z organizacijskega vidika kot z vidika številčnosti obiskovalcev. Letos so bili za odlično vzdušje zaslužni tako organizatorji in gostoljubni Ljubenci kot tudi približno 9.000 obiskovalcev, ki so z veliko skupno udeležbo poskrbeli za rekord sezone na ženskih skakalnih tekmah. Nad obiskom so bili navdušeni tudi v družbi BTC, ki je z generalnim pokroviteljstvom tudi letos podprla obe tekmi svetovnega pokala. Predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal je povedal: »Vzdušje je bilo res neverjetno, zato sem zelo vesel in ponosen, da smo z družbo BTC del tega čudovitega dogajanja. Naše smučarske skakalke so bile odlične in poskrbele so, da se bo o Ljubnem in o Sloveniji govorilo po celem svetu. Skakalkam, ki pišejo zgodovino, čestitamo in jim stojimo trdno ob strani!«

Tako v soboto kot v nedeljo je prijeten zimski dan na Ljubnem poleg napete tekme ponujal številne možnosti za zabavo. Različne animacije, pestra gostinska ponudba, živa glasba in 3.000 spustov pa poligonu za dričanje na umetni masi, ki so se ga lahko brezplačno udeležili mali in veliki ljubitelji adrenalina, so bili, poleg dobrega nastopa domačih deklet, gotovo razlog za dobro voljo obiskovalcev.


 

Dodatne informacije:

 

PETRA NOVAK

Marketing Organizacijskega komiteja  Ljubno 2013 in predstavnica generalnega pokrovitelja  BTC d.d.

FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske – Ljubno 2013

petra.novak@btc.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.