BTC prejel Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks

19.04.2013

Sporočilo za medije

 

BTC prejel Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks

 

Na razglasitvi zmagovalcev prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji, ki je potekala v četrtek, 18. aprila, in ki jo pri nas pripravljata Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut, je družba BTC prejela Evropsko nagrado v kategoriji velikih podjetij. BTC je nagrado prejel za projekt »BTC City in smučarski skoki za ženske«.

 

V obrazložitvi nagrade so organizatorji zapisali, da je družba BTC kot dolgoletni pokrovitelj in podpornik Smučarsko-skakalnega kluba Ljubno BTC podprla organizacijo tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in prevzela generalno pokroviteljstvo obeh tekem na Ljubnem ob Savinji.

 

»V družbi BTC nas zelo veseli, da je bil naš projekt, pa tudi delo in energija, ki smo ju vložili v izvedbo tekem za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji, kot družbeno odgovoren prepoznan tudi v evropskem merilu. Organizacija tekem je izredno pomembna za razvoj tega lepega športa tako v svetu kot v Sloveniji, ob tem pa z organizacijo tekem tekmovalkam prvič v zgodovini omogočamo tudi nastop na olimpijskih igrah, ki bodo leta 2014 v ruskem Sočiju,« pravi  Petra Novak iz družbe BTC.

 

Projekt Evropska nagrada družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe, ki ga sofinancira Evropska komisija, je namenjen širjenju in večji prepoznavnosti najboljših praks na področju družbene odgovornosti v Evropi. Na evropskem nivoju poteka pod okriljem CSR Europe (Corporate Social Responsibility), vodilne evropske poslovne mreže za družbeno odgovornost podjetij, ter Business in Community (BITC), koordinatorja projekta v Sloveniji pa sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut v sodelovanju s partnerskimi organizacijami.

 

Pokrovitelj slovenske nagrade je Janez Potočnik, evropski komisar za okolje. Slavnostna podelitev nagrad bo 25. junija v Bruslju.

 

 

Dodatne informacije:

BTC d.d., Petra Novak, Vodja poslovne pisarne in protokola v Kabinetu Uprave, tel.: 01 585 13 86,  e-pošta: petra.novak@btc.si

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.