Skakalci pričenjajo novo zimsko sezono

Skakalci pričenjajo novo zimsko sezono

18.11.2014

V razstavnih prostorih Gorenja na Brnčičevi v Ljubljani je 18.11. potekala novinarska konferenca skakalcev, skakalk in nordijskih kombinatorcev pred pričetkom nove sezone. Naše odlične športnike in športnice sta pozdravila tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar in direktor dr. Jurij Žurej. Ob predstavitvi sta predsednik zveze Smrekar in predstavnik uprave Gorenja Drago Bahun podpisala tudi sponzorsko pogodbo med Gorenjem in SZS.

Izjave:

Drago Bahun, predstavnik uprave Gorenja: "Zelo sem vesel, da danes podpisujemo pogodbo za nadaljna štiri leta. S tem utrjujemo naše partnerstvo, ki smo ga pričeli pred skoraj 20 leti. Za vsa dosedanja leta se zahvaljujemo za sodelovanje. S predsednikom Smrekarjem imamo korektne odnose, za kar se mu zahvaljujemo. Zahvala gre tudi predsedniku panoge tek na smučeh Janezu Vodičarju, za uspehe tekačev. Na tem mestu bi se posebno zahvalil Ljubo Jasniču, ki je pripeljel Gorenje v ta šport ter je glavni generator tega sodelovanja. Fantom in dekletom bi zaželel uspešno sezono. Športniki so nas z rezultati že nekoliko razvadili. Trdno sem prepričan, da bo tudi letošnja sezona uspešna. Veselim se že finala v Planici, kjer smo predlani slavili zmago s Petrom, lani z Jurijem, letos pa si želimo podobno."

Enzo Smrekar, predsednik SZS: "Sodelovanje Gorenja in SZS je primer izjemno dobre prakse. Želimo si takšnih sponzorjev, ki v delovanju zveze in odličnih rezultatih športnikov prepoznajo odmevnost ter svojo blagovno znamko tudi preko naših sponzojrev uveljavijo v širšem prostoru. Lepo je imeti takšne sponzorje, lepo je imeti takšnega podpredsednika. Takšnih sodelovanj si želimo tudi v prihodnje."

Stane Baloh, glavni trener skakalk: "Želel bi si, da skakalke na stopničkah stale že pred domačo tekmo na Ljubnem. Skupaj delamo šele dobre tri mesece, a smo treninge dobro opravili. Mislim, da smo se dobro ujeli. Do njih imam nek svoj pristop. Nekaj deklet poznam že odprej, navedili smo se eden na drugega. Vsi skupaj pa vemo kaj je naš cilj – biti čim boljši na tekmah. Nekoliko nas moti le dejstvo, da še ni možno skakati na snegu. V kolikor snega ne bo do prvi tekem, bomo na tekmovanja šli neposredno iz keramike. Poskušali bomo izkoristi pred odhodom v Lillehammer vsako priložnost za trening na snegu."

Goran Janus, glavni trener skakalcev: "Vsi skupaj že nestrpno čakamo prve tekme v letošnji zimi. Pretekli teden smo tri dni trenirali v Kranju, zadnji trening pred odhodom v Klingenthal bomo v sredo opravili prav tako v Kranju. Želim si predvsem miren pričetek sezone. Naša skrita želja je osvojitev pokala narodov. Ves čas pa moramo biti mirni in potrpežljivi."

Jože Berčič, glavni trener kombinatorcev: "Zunaj sicer pada dež, a to je za nas ugodno, saj na Pokljuki sneži. V kolikor bo šlo vse po načrtih, bomo zaradi tega lahko tam izpeljali nekaj tekaškega treninga tudi na snegu. Od zadnje naše tekma v avgustu je minilo že kar veliko časa. Želimo si dober začetek, zaradi česar je potem lažje nadaljevati sezono. Letos nas čaka tudi nordijsko svetovno prvenstvo."

Peter Prevc: "Kako bom vstopil v novo sezono? Upam, da s trdimi nogami na snegu. Glavnina priprav je za menoj, sedaj se umirjam pred prvo tekmo sezone. Kako sem pripravljen, pa bo pokazala prva tekma."

Robert Kranjec: "Do prvih poletov je še kar nekaj tekem, saj so prve tekme na letalnici na sporedu šele januarja. Vsako tekmo bom štartal posebej. Na teden sta v povprečju dve tekmi. Želim si predvsem čim bolj mirno nastopiti na prvi tekmi ter v nadaljevanju stopnjevati pripravljenost."

Jurij Tepeš: "Z opremo smo zadovoljni, tako kot smo bili že pretekle sezone. Stara letalnica v Planici mi je bila pri srcu, za novo pa še ne morem povedati, saj na njej še nisem nastopil."

Jernej Damjan: "Poletno sezono sem zaključil odlično. Delali smo na tem, da formo prenesem tudi v zimo. Kondicijsko sem absolutno bolje pripravljen kot v pretekli sezoni. Kot vedno pa ni vse le v kondiciji, temveč je prisotnih veliko dejavnikov."

Maja Vtič: "S pripravami sem zadovoljna. Poletna sezona je bila zame uspešna, večjih težav nisem imela. Veselim se zimske sezone. Trenerski štab je letos uvedel več dinamičnega treninga, več smo skupaj kot ekipa. Videli bomo, kaj bo zima pokazala."

Katja Požun: "Najprej si želim, da bi zapadel sneg. V tekmovalnem smislu pa si vsekakor želim, da kakšni tekmovalki uspe preboj na stopničke. Do prvih tekem je še daleč, bo potrebno do takrat še marsikaj postoriti. Do svetovnega prvenstva je najprej potrebno priti, nato bodo šele misli usmerjene na to tekmo."

Marjan Jelenko: "Kako smo pripravljeni se bo videlo na prvih tekmah sezone. Opravili smo testiranja, a to niso najboljši pokazatelj, saj je tekma povsem nekaj drugega kot trening. Odhajamo na snežni trening na Pokljuku, kjer bomo preizkusili smuči. Na rolkah sem se dobro počutil. Pridobili bomo občutek za drsenje na snegu. Posebnega rezultatskega cilja za letošnjo sezono nimam, želim si čim bolj konstatnih skokov in teka.

FOTO: Klemen Zibelnik; Skupinska fotografija skakalcev, skakalk in kombinatorcev

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.