Špela Rogelj slavila v Lillehammerju

Špela Rogelj slavila v Lillehammerju

05.12.2014

Uvodno preizkušnjo skakalk za točke svetovnega pokala je v norveškem Lillehammerju dobila Špela Rogelj. Tekmovalka iz Jezera je tako postala prva Slovenka, ki je slavila na tekmi svetovnega pokala. Po prvi seriji je s skokom 93,0 m zasedala četrto mesto, v finalu pa stopila na plin in uprizorila odličen skok dolg 99,0 m. S tem je bila boljša od vseh tekmic in se skupaj s preostalim članicami ekipe prešerno veselila uspeha kariere. ″Meni je bila tekma kot tekma, z izjemo, da sem bila v boljšem položaju. Tega uspeha pred tekmo nisem pričakovala, tudi iz dejstva, da nismo skakali na snegu. Včeraj sem iz skoka v skok videla, da boljše skačem, zato sem hotela narediti le sproščene skoke. To je delovalo za danes. Sem na pravi poti. Vedno sem si želela, da bi bila na vrhu pred Saro in Danielo, to mi je danes uspelo. Za naprej imam veliko motivacije. Nekoliko sem žalostna, da imamo tekme šele januarja, vendar imamo čas, da se na te tekme pripravimo počasi. Predvidevam, da bodo moji sokrajani pripravili kakšen sprejem. Drugače pa posebnega praznovanja ne bo, saj moram trenirati naprej, predvsem trening v Planici,″ je po tekmi dejala Špela Rogelj.

Za njo sta se znašli imeni kot sta Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (95,5; 97,0) na drugem in Japonka Sara Takanashi (93,5; 97,0) na tretjem mestu.

Druga najboljša Slovenka je bila tokrat Maja Vtič (92,0; 90,0), ki je zaradi slabšega nastopa v finalni seriji iz sedmega mesta nazadovala na 12. Tik za njo se je uvrstila Eva Logar (89,0; 93,5). Urša Bogataj (86,5; 90,5) pa je uvodno tekmo končala na 21. mestu.

V finalno serijo se ni uvrstila Katja Požun, saj je bila s 79,0 m na 35. mestu od prvih letošnjih točk oddaljena za 13,8 točk.


Zmage se je razveselila celotna ekipa [foto: GEPA]

Prvo tekmo sezone smo zaključili kar z zmago. To kar se je zgodilo danes, se zgodi le enkrat v življenju. Priznati moram, da sem zelo presenečen, hvala bogu v pozitivnem smislu. Po tihem smo računali, da se bodo vse uvrstile v finale in ena med deseterico, na koncu se je razpletlo kot se je. Na snegu smo opravili šest skokov ter dosegli zmago. Ne bom rekel, da je to fenomen, temveč pokazatelj, da smo dobro delali ter je pravo vzdušje v ekipi. Videl sem, da so se tudi ostale punce v izteku veselile s Špelo tako kot da bi vse zmagale,″ je po tekmi razmišljal novi glavni trener Sten Baloh ter obrazložil nadaljnji potek aktivnosti: ″Odhajamo domov, kjer bomo počakali na sneg. Zavedam se, da se po takšnem uspehu pričakuje veliko, a mi se bomo v miru pripravili na naslednje tekme. Če bomo letos še kdaj slavili, bo to zelo dobro. Puncam zaupam in v njih verjamem. Tudi ostale punce bodo napredovale. Če pa Špela ostane, kjer je danes končala, pa bo seveda tudi vredu.

Dekleta bodo sedaj imela daljši premor, saj jih naslednje tekme čakajo šele 10. in 11. januarja v japonskem Sapporu.

Rezultati: Svetovni pokal: Lillehammer

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.