Rogljeva in Vtičeva med šesterico

Rogljeva in Vtičeva med šesterico

07.02.2015

39 skakalk se je zbralo na tekmi svetovnega pokala v romunskem Rasnovu, kjer je do nove zmage prišla Daniela Iraschko-Stolz (94,0; 92,5). Avstrijka je po prvi seriji zaostajala le za Norvežanko Maren Lundby (94,5; 89,0), a je v finalu nastopila dovolj dobro, da si je priborila zlato medaljo. Drugo mesto je pripadlo Japonki Sari Takanashi (94,0; 94,0), tretja pa je bila Lundbyeva.

Slovenijo je tokrat najbolje zastopala Špela Rogelj (89,5; 89,5), ki je 10. tekmo sezone končala na petem mestu. ″Cilj je vsekakor izpolnjen. Skoki niso bili povsem čisti, vendar sem zraven najboljših, kar mi pomeni zelo veliko. Nisem napravila skoka iz noge, da bi me lahko poneslo daleč. Včeraj skakalnica res ni bila pripravljena tako kot bi morala biti, danes so se potrudili kolikor so se lahko. Smučina je drugačna kot drugje in vse so se morale nanjo privaditi. Na vsako skakalnico se moraš hitro privaditi, ne glede kolikokrat je bil že svetovni pokal na njej. Vsakič je neka nova skakalnica,″ je po tekmi dejala Rogljeva. Le mesto slabša je bila Maja Vtič (92,5; 89,5). In kako je tekmo videla Vtičeva: ″Z rezultatom sem zadovoljna, ne pa toliko z drugim skokom, kjer sem bila pozna. Bilo mi žal, saj je bil skok krajši. Nisem izgubila le enega mesta, temveč še kaj več. Jutri bom na tekmi poskusila to popraviti. Rezerve imam ravno pri odskoku ter pri samem položaju, kjer me potegne nazaj. Tako ne dobim višine, ki bi jo lahko pridobila. Upam, da bom to na prihajajočih tekmah popravila in se bo tudi poznalo na samih metrih.

Katja Požun (87,0; 84,5) je bila tokrat 24. Tik za njo pa je tekmo končala četrta predstavnica Eva Logar (85,0; 88,0) ki je tako prišla do novih točk svetovnega pokala.

Skoki so niso bili ravno čisti, a če sta dve tekmovalki med šesterico najboljših je dober rezultat. Imamo še rezerve, ki jih bomo jutri poskusili unovčiti. Vsa dekleta vedo, da so še rezerve. Danes se o skokih ne bomo več pogovarjali, saj vemo, kje se nahajamo. Zadovoljen sem tudi z Evo, saj je v drugo naredila skok, katerega od nje pričakujemo. Katja pa je na tekmi nekoliko na trdo odreagira in ima več težav pri doskoku. Moramo biti zadovoljni, saj je konkurenca močna. Danes je bila skakalnica dobro pripravljena. Zapadlo je 10 cm snega. Organizator se je za včerajšnjo slabšo pripravljeno skakalnico opravičil. Skakalnica je bila za vse enaka,″ je tekmo analiziral glavni trener Stane Baloh.

V nedeljo bo v Rasnovu ob 12:30 še ena tekma.

Vir: Sloski
Foto: GEPA

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.