Pred Ljubnim predstavitev skakalk v BTCju

Pred Ljubnim predstavitev skakalk v BTCju

11.02.2015

Domače Ljubno ob Savinji bo za Valentinovo (14. in 15.2.) gostilo Svetovni pokal v ženskih skokih, zato so se v ta namen danes v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavile članice A reprezentnace v ženskih smučarskih skokih s Špelo Rogelj na čelu ter novinarjem razgrnile svoje cilje.

Najprej je vse prisotne nagovoril predsednik uprave BTC-ja ter glavni pokrovitelj g. Jože Mermal: "Spoštovane skakalke, vidim, da trenirate že na Ljubnem tako, da bo vse v najboljše redu, da pridemo do slovenskih stopnič, ki si jih vsi želimo, dekleta so v formi in mislim, da imamo vse šanse, da se to tudi zgodi. Pozdravljam direktorja SZS, župana občine Ljubno pri Savinji g. Naraločnika in predsednika organizacijskega odbora g. Pintarja ter vse prisotne medije. Želim vam dobrodošlico v BTCju, Ljubno je že pripravljeno, ki že tri mesece živi za te skoke, skakalnica in arena sta še bolj urejena kot prejšnja leta, še bolj bo poskrbljeno za družine, za otroke, za dobro vzdušje in ker je Valentinovo v zraku, smo tudi ostali v zraku tako kot dekleta. Ob tej priložnosti bi rad čestital v imenu družbe BTC Špeli Rogelj za prvo zgodovinsko zmago v ženskih smučarskih skokih, na kar smo vsi ponosni, zato ji podarjamo sliko Ljubljane, naj bo to spodbuda za Špelo in ostala deklata da bomo še boljši."

Nagovor vsem je nadaljeval župan občine Ljubno g. Franjo Naraločnik: "Lepo pozdravljeni v imenu vseh Ljubenk in Ljubencev, zagotavljam vam, da smo vsi na zelo viskokem nivoju, da pripravljamo prizorišče in skakalnico vredno naših skakalk in obiskovalcev, ki resnično na Ljubnem naredijo najboljše vzdušje v svetovnem pokalu v smučarskih skokih za dekleta, nadaljujemo tradicijo naših prednikov, če je to v poletnem času flosarija, naj bodo pozimi to naši smučarski skoki, obljubljam da se bomo v prihodnosti trudili, da pripravimo primerno infrastrukturo, da pripravimo center na katerem bodo in boste vsi uživali, dobrodošli na Ljubnem, da skupaj ustvarimo najlepši ambient v svetovnem pokalu v smučarskih skokih za ženske."

Z besedo je nadaljeval direktor Smučarske zveze Slovenije dr. Jurij Žurej: "Vsi z veseljem prihajamo v Ljubno, ker mislim, da ima mesto posebno energijo, mislim, da je zaživel s tekmo in s puncami. Kar je pa posebej pomembno in česar se premalokrat zavedamo, tega ne bi bilo brez naših sponzorjev. Pri ženskih skokih je BTC naredil preskok, ne samo pri športu, ampak tudi pri načinu dojemanja sponzorstva, zato se še posebej zahvaljujem kar delate v tem športu ter tudi samemu kraju zato, da nam omogočate vse to. Sam sem 100%, da so punce nabrušene ter da bodo na stopničkah."

Zadnjo besedo pred izjavami skakalk pa je dodal predsednik organizacijskega odbora  g. Rajko Pintar: "Letos poteka 10. leto ene resnično lepe zgodbe, ljubenske zgodbe. Ženski s skoki so stari več kot 100 let, a ženske so skakale preoblečene v moške. Z Ljubnim se je pred 10. leti ta zgodba začela spreminjati, z Ljubnim na čelu se je v svetovnem merilu ta zgodila zgodba s svetlobno hitrostjo, tako sedaj naša dekleta skačejo na olimpijadi, svetovnih prvenstvih, svetovnih pokalih. Ljubno je pripravljeno, tudi mešana cona stoji že v tem času. Z veliko nestrpnostjo čakamo, da se tekma prične, da naša deklat stopijo na zmagovalne stopničke, ne morem pa mimo tega, da se ponovno zahvalim BTC-ju, brez katere te zgodbe ne bi bilo ter SZS ki ves čas podpira ženske skoke z vsemi svojimi močmi."

Izjave

Stane Baloh (glavni trener): "V Ljubnem bo nastopilo bo 10. tekmovalk, vse A reprezentantke (Maja Vtič, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Eva Logar, Katja Požun, Anja Tepeš) in 3. dekleta iz mladinskega svetovnega prvenstva (Anja Javoršek, Anita Seretinek, Julija Sršen) in Barbara Klinec. Smo dobro pripravljeni, malo gre gor in dol, veselimo se Ljubnega, za dekleta in nas trenerje je Ljubno eno veliko doživetje, napovedoval ne bomo nič, želimo si veliko, pa počakajmo do nedelje, kaj bodo punce pokazale."

Maja Vtič: "Danes na treningu v Planici so bili pogoji odlični, probala sem odpravit nekaj napak, sedaj je treba to prenest na Ljubno. Sigurno je pred domačo tekmo nekaj pristiska, je pozitiven pristik, tekem se veselim ker bodo tudi domači navijači, ki nas skoz spremljajo, pričakujem dobro vzdušje, vedno je dobro organizirano, se veselim Ljubnega.

Eva Logar: "Jaz sama si želim, da se bom spet našla, da bom pokazala tiste svoje normalne skoke, tako bo tudi rezultat bolj soliden kot je bil ta v zadnjih dveh vikendih, ki jih poskušam zbrisati iz svojega spomina."

Katja Požun: "Moja forma do sedaj ni bila najboljša, čeprav na treningih skačem bolje, nekako še ne znam tega prenest na tekmo, zato upam, da se forma v Ljubnem obrne in se vse izzide.

Špela Rogelj: "Stopničke so 3, nas tekmuje malo več, z dobrimi skoki bo rezultat vrhunski, bomo videl, ne vidim v prihodnot, ne poznamo dobro skakalnico v Ljubnem, skakalnica je težja, hitro se je treba prilagodit, kar pa nam paše."

Urša Bogataj: "Tudi jaz ne znam gledat na žalost gledat v prihodnost, na Mladinskem svetovnem prvenstvu mi je kar uspelo, upam, da bom na tekmi pokazala 4. dobre skoke."

Anja Tepeš: "Nisem še povsem sigurna v skoke tako kot bi želela, te dni nromalnega treninga žal ne bo več, sta samo še dva skoka, potem so že kvalifikacije. Upam, da se bom uvrstila na tekmo."

Primož Peterka (pomočnik trenerja): "Gledamo v prihodnost, sezone ni več veliko, treba jo bo izpeljat profesionalno do konca, pridno tako kot do sedaj."

Vir: Sloski

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.