Tri Slovenke med deseterico na Ljubnem

Tri Slovenke med deseterico na Ljubnem

14.02.2015

Maja Vtič [foto: Klemen Zibelnik]

Prvi dan spektakla na Ljubnem je uspel. Ob skakalnici se je zbralo lepo število ljubiteljev ženski skokov, ki so bili navdušeni nad predstavami nežnejšega spola. Zmage se je razveselila Japonka Sara Takanashi, ki je po prvi seriji zasedala drugo mesto. Na zmagovalni oder pa sta se povzpeli še Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz na drugem in Američanka Sarah Hendrickson na tretjem mestu.

Tekma je potekala v zahtevnih vremenskih razmerah, saj je veter spreminjal smer. Slovenijo je najbolje zastopala Maja Vtič, ki je že po prvi seriji držala pozicijo na zmagovalnem odru, a je na koncu zdrsnila z njega in še vedno zasedla odlično šesto mesto. ″Nekaj grenkega priokusa po tekmi ostaja, če veš, da si bil v poziciji za boljši rezultat. A tudi šesto mesto je dober rezultat. Morda se mi stvari niso povsem poklopile tako, kot si jih želim sama. Cilj mi je priti med najboljših deset oz. še bolje med najboljših šest, kar mi je danes uspelo. Jutri je še ena tekma,″ je bila po koncu tekme zadovoljna Vtičeva. Tik za njo, na sedmem mestu, je 12 tekmo sezone končala Špela Rogelj. "Pritisk je bil zelo, zelo velik, tako sem nekoliko dopustila, da se je to poznalo na skokih. Cilj je kljub temu izpolnjen, rezultat je dober, skoki pač ne. Do jutri imam marsikaj za popraviti," je razmišljala Rogljeva.


Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik]

Katja Požun je z devetim mestom prišla do letošnje najboljše uvrstitve. ″Resnično sem zadovoljna, saj se mi je dobro izšlo. Iz nastopa v nastop sem napredovala, danes se mi je vse izšlo. Skakalnica mi je všeč, saj ima oster radius, kar meni ustreza. Običajno imam težave s 'timingom', saj sem prepozna ali pa prezgodnja. Tukajšnja skakalnica pa mi da pravi ritem. Sicer imam rajši nekoliko večje skakalnice, a mi je ta tudi všeč," je dejal Požunova.

S prvim skokom ne morem biti zadovoljna, saj je bil najslabši, kar sem jih prikazala na Ljubnem. Finalni nastop pa je bil že bolj spodoben, česar si želim tudi jutri. Po včerajšnjem dobrem nastopu v kvalifikacijah nisem čutila nobenega dodatnega pritiska, nasprotno, bilo mi je v dodatno vzpodbudo. Dogajajo se mi še napake, ki jih bo potrebno odpraviti,″ je menila Logarjeva, ki je zasedla 16. mesto. Do točk je prišla še Urša Bogataj na 22. mestu: ″Prvi skok je še nekako zgledal, tudi drugi naj ne bi bil tako slab. Imela sem nekoliko slabše razmere, kar je na koncu pomenilo 22. mesto. Bolj bi mi ustrezalo, da bi skakalnico nekoliko povečali. Jutri me bo spremljal avtobus navijačev, kar bo še dodatna vzpodbuda. Upam, da bom nastopila bolje kot danes."


Eva Logar [foto: Klemen Zibelnik] 

Preostali dve slovenski predstavnici Julija Sršen in Anja Javoršek sta se uvrstili na rep uvrščenih na 39. in 40. mesto.

"V letošnji sezoni se še ni zgodilo, da bi bile tri med deseterico. Lahko smo zadovoljni, nismo pa ravno veseli. Sedaj se bomo umirili, prespali in šli jutri znova na tekmo. Pritisk domačega terena je prišel sam od sebe. Dekleta ga niso čutile vse do poskusne serije. Cilje smo izpolnili, a skritih želja nismo dosegli. Imamo voljo, jutri gremo naprej. Do deklet z naše strani ni bilo nobega pritiska. V kombiju smo se normalno pogovarjali, delovale so vredu. Nič jim ne zamerim, saj je želja na vrhu zaleta velika. Želijo si tako kot mi trenerji skočiti daleč in biti spredaj," pa je bila strokovna ocena glavnega trenerja Steneta Baloha.

V nedeljo bo na Ljubnem še ena tekma, ki se bo pričela ob 14.00.

Vir: Sloski

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.