Špela Rogelj četrta, med deseterico še Maja Vtič

Špela Rogelj četrta, med deseterico še Maja Vtič

15.02.2015

Po včerajšnji zmagi Sare Takanashi in odličnem šestem mestu naše Maje Vtič, se je 45 tekmovalk najprej pomerilo v kvalifikacijski seriji. Ob 95-metrski skakalnici se je ponovno zbralo veliko število navijačev, ki so ustvarili odlično vzdušje. 

 
Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik]

Zmage sta se tokrat razveselili Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, ki je vodila že po prvi seriji, in včerajšnja zmagovalka Japonka Sara Takanashi, tretja pa je bila Američanka Sarah Hendrickson.

Tekma je potekala v zahtevnih vremenskih razmerah, saj so skakalkam ves čas pihal veter v hrbet. Slovenijo je najbolje zastopala Špela Rogelj, ki je že po prvi seriji držala peto mesto, z najboljšim finalnim nastopom pa se je povzpela na nehvaležno četrto mesto. "Nekaj grenkega priokusa ostaja, saj sem čisto malo zaostala za zmagovalnimi stopničkami. Rezultat je super, zadovoljna sem s svojim drugim nastopom. Sem mirna in lahko grem naprej. Na Ljubnem sem se veliko naučila iz včerajšnje svoje napake. Videla sem pomanjkljivosti, ki jih lahko popravim še za naslednjo sezono, predvsem v glavi. Učimo se iz svojih napak," je razmišljala Rogljeva.


Maja Vtič [foto: Klemen Zibelnik]

Med deseterico se je znova uvrstila Maja Vtič, ki je tekmo na Ljubnem končala na sedmem mestu. ″Delno sem zadovoljna, saj je bil cilj z uvrstitvijo v deseterico izpolnjen. Skoki še niso bili povsem čisti, se da narediti še boljše. Grem sproščeno naprej. Skakalnica tu na Ljubnem je drugačna, kar mi je delalo težave. Bila sem nekoliko pozna. Vendar se na to ne smemo zgovarjati, saj je skakalnica za vse ista,″ je po tekmi menila Vtičeva. Eva Logar je tokrat bolje nastopila v prvi kot v drugi seriji, kar je na koncu pomenilo 18. mesto. ″Prvi skok je bil uspešen, drugi nekoliko manj, ravno obratno kot včeraj. Znova sem delno zadovoljna. Na Ljubnem sem si dokazala, da če sem dovolj sproščena lahko naredim dober skok. Resnično moram graditi na tem, da se osredotočim le na skoke,″ je po tekmi menila rahlo prehlajena Logarjeva.


Urša Bogataj [foto: Klemen Zibelnik]

Tik za Logarjevo je 13. tekmo sezone končala Katja Požun, ki je na domačih tekmah znova našla stik z najboljšimi. V izteku skakalnice je svoj nastop ocenila z naslednjimi besedami: ″Z današnjo tekmo sem kar zadovoljna, čeprav to nista bila moja najboljša skoka na Ljubnem. Vse skupaj je bilo veliko bolje, kot na preteklih tekmah, ko sem se borila za trideseterico. Zdaj končno vem, kaj delam narobe in bom to popravila. Vesela sem, da sem končno našla pravo formo in moram na tem še graditi.″ Izmed slovenske ekipe je točke osvojila še Urša Bogataj, ki je imela tokrat bučno podporo s tribun, saj jo je iz domačega Polhovega Gradca prišel vzpodbujat cel avtobus navijačev: ″S kvalifikacijami in prvim skokom sem bolj zadovoljna kot s finalnim. Nekako na Ljubnem nisem našla pravih občutkov. Upam, da bo v prihodnje boljše. Mlajšimi tekmovalkam sem vsekakor predala nekaj izkušenj, saj se stalno pogovarjamo,″ je dejala Bogatajeva.


Julija Sršen [foto: Klemen Zibelnik]

Če dobro pogledamo rezultate danes in tudi včeraj, je bilo pred domačimi gledalci potrebno narediti dva dobra skoka. Špela je naredila enega in je bilo za stopničke za 1,1 točke premalo. To so dejstva. Sedaj gremo naprej na svetovno prvenstvo, kjer bomo poskusili uresničiti vse tisto, kar nam tu ni uspelo. Dolgočasa že hodim na Ljubno, na ženskih skokih sicer že nekaj časa nisem bil. Ljubenci so enkratni, vse uredijo. Publika je odlična, mi jim bomo pa prihodnje leto dali tisto, zaradi česar so prišli,″ je po tekmi dejal glavni trener Stane Baloh.

 
Anja Javoršek [foto: Klemen Zibelnik]

Izven dobitnic točk sta tokrat ostale Julija Sršen (35. mesto) in Anja Javoršek (39.), med tem, ko so Anja Tepeš, Anita Seretinek in Barbara Klinec izpadle v kvalifikacijah.

Današnja tekma je bila zadnja pred svetovnim prvenstvom, ki se začne v sredo v Falunu. Skakalke se bodo za medalje pomerile v petek. Proti Švedski pa bo odšla peterica, ki je danes prejela točke. Do konca sezone pa je nato le še ena tekma svetovnega pokala, in sicer 13. marca v Oslu.

Vir: SLOSKI

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.