Dvojna Japonska zmaga, Maja Vtič 4.

Dvojna Japonska zmaga, Maja Vtič 4.

13.12.2015

Odlično je nastopila Maja Vtič (89,0; 93,5), ki je v finalu napadala kot osma ter je z odličnim nastopom napredovala po lestvici navzgor vse do četrtega mesta. ″Danes sem zelo zadovoljna z uvrstitvijo. Kljub slabšim razmeram sem uspela dobro skočiti ter tako ohraniti stik z najboljšimi. Slednjega sem tudi zelo vesela. V čakanju se nisem pustila zmesti. Z vikendom v Rusiji sem lahko zadovoljna. Že včeraj sem si dejala, da se z vetrovnimi razmerami ob mojem nastopu ne bom obremenjevala, ker na to nimam vpliva. Osredotočila sem se le na skoke, da bi odskakala tako kot znam, to mi je uspelo. Na vsako tekmo se poskusim pripraviti enako, ne glede na to ali ura tekmovanja name vpliva dobro ali ne. Ni dobro, da bi razmišljala o kakšnih negativnih stvareh pred tekmo. V kolikor se ne počutim najbolje, se poskušam spraviti v takšno stanje, da mi omogoča dobre skoke,″ je po nehvaležnem četrtem mestu razmišljala Maja Vtič, ki enako mesto ohranjanja tudi v skupnem seštevku. Ima pripravljen kakšen načrt za napad? ″Trenutno se s skupnim seštevkom ne obremenjujem. Do konca sezone je še veliko tekem. Ni dobro, da bi kar naenkrat apetiti zrasli na podlagi dobrega štarta v sezono. Vsako tekmo bom poskusila poskakati po najboljših močeh.″

 

Špela Rogelj (88,0; 83,5) je bila 25., Urša Bogataj (85,5; 81,0) 26. in Katja Požun (85,5; 79,5) 29. Za las pa je preboj v finale spodletel Emi Klinec, ki jo je z 80,0 m na 31. mestu od točk ločilo vsega 0,1 točke.

″Razpoloženje je danes boljše. Na tekmi običajno čustva brzdam. Danes sem nam je znova pripetilo enako kot včeraj. Ema in Maja sta bile spuščene v slabe razmere. Točke za veter ne pokažejo realnega stanje. Poleg Maje je imela v prvi deseterici po prvi seriji plus točke za veter le še Hoelzlova. Ema pa je imela tako slabe razmere, da se ni niti uspela uvrstiti v finale. To je jezi, zavedam se, da tekmujemo na prostem. Ne razumem pa ravno tega, da dve tekmovalki plačata davek v dveh dneh. Maje je bila tretja v skupnem seštevku, bi ji bilo potrebno mogoče omogočiti podobne razmere kot drugim, da se boriš za najvišja mesta. Maja je imela v drugo bolje pogoje ter je dokazala, da sodi med najboljše. Imam nekoliko grenkega priokusa, saj bi bile tudi danes stopničke, če bi asistent direktorja počakal le 10 sekund bi bilo v prvi seriji pri Emi in Maji povsem drugače,″ je po tekmi razmišljal glavni trener Stane Baloh ter se obrnil tudi na dolg tekmovalni premor, ki je pred tekmovalkami: ″V principu nas dolg premor nekoliko moti. Trenerji in dekleta bi rajši tekmovalni. Mesec nazaj sem dejal, da nam bo ta premor prišel prav, predvsem zaradi zdravstvenih težav Katje, Maje in Špele. Sedaj bomo to izkoristili za stabilizacijo. Maja je že zraven vrha, Špela, Katja, Urša in Ema imajo sedaj mir za dobre priprave za nadaljevanje sezone. Naše skakalke niso tako slabe kot kažejo rezultati, saj so povsem drugačne na treningih in kvalifikacijah. Potrebno je prečistit glavo in verjeti v stvari, ki jih počneš. Če greš na tekmo s strahom, da bom naredil napako, takrat se napake 99 odstotno dogodijo. Vzeli si bomo čas, da tudi ostala dekleta pridejo januarja pripravljene še mentalno, saj me za tehniko ne skrbi.″

Pred skakalkami je sedaj daljši premor, saj bodo naslednje tekme na sporedu šele 16. in 17. januarja v japonskem Sapporu.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.